Čoho sme ochotní sa vzdať a čo k životu potrebujeme? Koľko si toho môžeme dopriať na úkor iných, vrátane zvierat a rastlín? V knihe sa dočítaš o výsledkoch autorkinho osobného pokusu, ktorý predstavuje prechod na vegetariánstvo, vegánstvo a frutariánstvo. Zistenia ťa môžu prekvapiť.
Môžeme sa považovať za milovníkov zvierat a zároveň jesť mäso? Prečo ľudia reagujú podráždene, keď majú meniť stravovacie návyky? Autorka sa okrem snahy priblížiť etickú stránku konzumácie mäsa zaoberá i termínom karnizmus.
Ak ťa zaujímajú dopady priemyselnej poľnohospodárskej výroby na ľudí, zvieratá i celú planétu, odporúčame prečítať si práve túto knihu. Dozvieš sa v nej nie len o skrytých nákladoch, antibiotikách či ničení fauny, ale i o tom, čo sa v skutočnosti deje za zatvorenými dverami.
Snímka si kladie pálčivú otázku: prečo veľké svetové organizácie na ochranu životného prostredia mlčia o najväčšej ekologickej hrozbe súčasnosti, ktorou je živočíšna výroba? Film sa pokúsi nahliadnuť do zákulisia veľkých organizácií ako je Greenpeace. Viac o filme (web)Pozrieť film na YouTube
Krátkometrážny dokument hovorí o dopadoch živočíšnej výroby na našu planétu. Ústredným motívom je devastácia životného prostredia, ku ktorej dochádza najmä kvôli intenzívnemu chovu hospodárskych zvierat. Film narozprával známy vegetarián Paul McCartney. Viac o filme (csfd.cz)Pozrieť film na YouTube
Film odhaľuje tajomstvo niektorých z najväčších záhad prírody a zdôrazňuje dôležitosť harmonického súžitia ľudstva a oceánov. Ide o pripomienku existencie puta medzi človekom a prírodou, rovnako ako povinnosti ľudstva chrániť a rešpektovať našu planétu. Viac o filme (čsfd.cz)
Voľné pokračovanie známeho dokumentu Cowspiracy: The Sustainability Secret odhaľuje prečo popredné zdravotnícke organizácie podporujú mäsový a mliekarenský priemysel aj napriek výskumom dokazujúcim škodlivé účinky živočíšnej stravy na ľudské zdravie. Viac o filme (web)Pozrieť film na YouTube
Dokument sa zaoberá problematikou potravín – ich zložením, ošetrením a aj vplyvom na naše zdravie. Poukazuje na zhubný vplyv potravinárskeho priemyslu, ktoré cez svoje platené reklamy často zavádza konečných spotrebiteľov. Viac o filme (web)
Film skúma vplyv štandardnej výživy na ľudské zdravie. Poukazuje na škodlivosť živočíšnej stravy a jej vplyv na vznik väčšiny civilizačných chorôb, ktoré možno zmenou jedálnička ľahko a pomerne rýchlo vyliečiť. Film dáva priestor aj ľuďom, ktorí sa pomocou stravy zbavili viacerých zdravotných…
Hlavný hrdina dokumentu, Joe Cross, trpí obezitou a autoimunitnou chorobou už viac ako 9 rokov. Rozhodol sa preto urobiť radikálnu zmenu, ktorá začala zmenou stravovania. Jeho prvý krok viedol k čerstvým ovocným a zeleninovým šťavám, ktoré pil po dobu dvoch mesiacov. Viac o filme…