Kontaktné údaje

NázovSlovenská vegánska spoločnosť (viac o OZ)
Právna formaObčianske združenie
Sídlo OZLíščie Nivy 8, 821 08 Bratislava
KanceláriaSabinovská 10, 821 02 Bratislava
IČO50372939
DIČ2120725145
E-mailinfo@veganskaspolocnost.sk
Telefón+421 901 762 622
Sociálne sieteFacebook
Instagram
YouTube
LinkedIn

Mgr. Kristína Chaparro

Predsedníčka
Kristína je vegánkou od roku 2014 a od tej doby sa aktívne zapája do zvieracieho aktivizmu na Slovensku a snaží sa o zmenu stravovania v spoločnosti. V roku 2016 založila s ďalšími aktivistami Slovenskú vegánsku spoločnosť ako občianske združenie, ktoré pomáha vegánstvu lepšie porozumieť a inšpiruje ľudí k zmene. Venuje sa koordinácii členov združenia a komunikácii s partnermi ohľadom certifikácie ochrannou známkou V-Label. Jej snom je, aby ľudia čím skôr prestali zbytočne ubližovať zvieratám a zvolili si súcitnejší a zdravší vegánsky životný štýl.

Mgr. Matúš Chmelo

Podpredseda
Matúš je dlhodobo našim právnym poradcom a hlavou mnohých aktivít. Tvrdí, že prebudiť sa ráno s vedomím, že každé rozhodnutie ubližuje našej planéte o niečo menej, je fantastický spôsob, ako žiť. Nikdy nie je neskoro začať byť vegánom a je mu skôr ľúto, že na to neprišiel skôr.

Bc. Katarína Kolesárová

Členka správnej rady a manažérka kontroly V-Label
Katka je študentkou posledného ročníka na Fakulte potravinárstva. Je vegánkou od roku 2020, kedy sa rozhodla po vyradení mäsa v roku 2019 prestať podporovať živočíšny priemysel. V Slovenskej vegánskej spoločnosti sa snaží o sprístupnenie a zviditeľnenie vegánskych produktov prostredníctvom udeľovania certifikátov V-Label. Taktiež fotí a natáča produkty, či pripravuje inú marketingovú podporu. Na instagrame má vlastný inšpiratívny blog o varení: redheadsideas.

Mgr. Tigris Malecová

Členka správnej rady a eventová manažérka
Tigris je súčasťou Slovenskej vegánskej spoločnosti od mája 2022, ale do aktivít ohľadom ochrany životného prostredia či zvierat sa zapája už od vysokoškolských čias. Momentálne je aktívna aj v pracovnom dobrovoľníctve. Venuje sa organizovaniu aktivít a eventov. Je hrdou mamou dvoch adoptovaných psíkov a amatérskou bezlepkovou, a samozrejme, vegánskou pekárkou. Dúfa, že sa spoločnosť raz dostane do bodu, kedy sa ukončí „speciesism“ a pochopíme, že nie Zem je tu pre nás, ale my sme tu pre ňu.

Ing. Peter Števčať

Člen správnej rady a projektový manažér
K vegánstvu som sa dostal v roku 2016, keď som po kurze Atma Kriya Yogy precítil bezpodmienečnú lásku ku všetkému živému a zo dňa na deň sa zo mňa stal vegán. Spätne som si uvedomil, ako som slepo akceptoval, tiež ako spoločnosť bežne akceptuje, že kvôli jedlu sme ochotní bezhlavo zabíjať zvieratá. Bolo to pre mňa osobne veľké prebudenie z tých, pre veľké množstvo ľudí, stále zaužívaných koľají. V Slovenskej vegánskej spoločnosti chcem prispieť svojími skúsenosťami a možnosťami k šíreniu osvety vegánstva medzi ľuďmi, že to je naozaj cesta pre generácie po nás s úctou k našej Matke Zemi a všetkému živému okolo nás. Pretože, aby sme zdravo žili, nie je vôbec potrebné zabíjať a jesť zvieratá, práve naopak.

Ing. Marián Čakajda

Člen dozornej rady a projektový manažér
Marián pomáha s organizáciou eventov, ako aj s prípravou tematického obsahu pre sociálne siete. K rastlinnému spôsobu stravovania ho priviedla hardcore-punková/straight edge subkultúra, organizovanie koncertov, jóga a vychodné filozofie. Najskôr prestal jesť mäso v roku 2012 a postupne sa učil sa v rámci domáceho varenia pripravovať prevažne rastlinné jedlá. Zdieľa názor, že dokážeme zdravo žiť, aktívne športovať a viesť plnohodnotný život bez konzumácie mäsa a živočíšnych produktov, resp. bez zneužívania zvierat na odievanie a podobné „hit-parády“.

Ing. Linda Petríková

Marketingová manažérka
Linda aktívne vypomáha s marketingovou komunikáciou pri viacerých našich projektoch. Od malička bola milovníčkou zvierat, konzumovať ich prestala v roku 2006 z pragmatického dôvodu po zhliadnutí reportáže v televízii so skrytou kamerou z jedného reťazca v ČR. Tam dôkazne predávali plesnivé mäso s tým, že ho okorenili a predávali ako špecialitu na gril. Povedala, si že si dá od mäsa na týždeň pauzu. Počas tohto týždňa však zistila, že jej rozhodnutie nejesť mäso začína mať omnoho väčší rozmer. Postupne sa dostala k nekonzumovaniu všetkých živočíšnych produktov, čo jej otvorilo ďalšie dvere a možnosť využiť fantáziu pri experimentovaní s novými jedlami.

Chceš sa aj ty aktívne zapojiť do našich projektov?
Tak klikni na sekciu Zapoj sa! a nájdi si cestu, ktorá ti najviac vyhovuje.