Novinky

Rastlinné výrobky opäť čelia riziku cenzúry

V tomto stanovisku sme sa rozhodli zhrnúť naše názory na zákaz používania mäsových názvov, pričom zohľadňujeme záujmy spotrebiteľov, výrobcov plant-based produktov a aktuálny smer, ktorým sa Európa vyvíja. Naším cieľom je prezentovať vyvážený pohľad, ktorý zohľadňuje nielen potreby trhu a vývoj v oblasti potravinárskej výroby, rastúcu tendenciu k udržateľnosti a inováciám v potravinovom priemysle.

Osteoporóza: Ako ovocie a zelenina pomáhajú kostiam

Mnohé faktory prispievajú k rozvoju osteoporózy, ale strava zohráva kľúčovú úlohu. V súčasnosti sa ukazuje, že rastlinná strava bohatá na ovocie a zeleninu môže mať pozitívny vplyv na zdravie kostí. Výskum naznačuje, že aj len jedna dodatočná porcia ovocia alebo zeleniny denne môže byť spojená s nižším rizikom zlomenín.

Súdny dvor EÚ povolil „mäsové“ názvy“

Potraviny podobajúce sa chuťovo a vizuálne na mäsové výrobky sa budú môcť predávať pod názvami súvisiacimi s mäsom, rozhodol v piatok 4.10. Európsky súdny dvor. Členské štáty EÚ nemôžu zabrániť výrobcom potravín pomenovať vegetariánske alebo vegánske potraviny rovnakými názvami ako ich mäsové náprotivky.

„Deti by mali jesť červené mäso“ – naša reakcia

Prvého júla uverejnil Denník N článok, v ktorom pediatrička Prokopová sumarizuje zásady správnej výživy detí. V rámci svojich odporúčaní pre rodičov okrem iného uvádza, že:„Deti by mali jesť mäso každý deň, najmä červené (...)” Rozhodli sme sa zareagovať.

Dá sa pri cestovaní na Sicílii stravovať vegánsky?

Aj na Sicílii existuje kopa vegan reštík. Ak ale nenetrafíš v ten deň na žiadnu, nezúfaj, spravili sme pre teba zoznam niekoľkých vegánskych jedál, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou zoženieš v uliciach mesta či v bežnej reštaurácii.