Ryba Žilina s vegánskymi novinkami nekončí

Nie je to tak dávno, čo spoločnosť Ryba Žilina priniesla na trh úplne nové portfólio vegánskych výrobkov. Medzičasom sme si už stihli obľúbiť ich lahôdkové šaláty, aspik, párky či zeleninové nátierky. Teraz prichádza ďalšia novinka  – ochutené salámy. Všetky tri druhy sú nielen vegánske, ale aj bez lepku a teda vhodné aj pre celiatikov.  

Aj vy sa pýtate, ako je to možné, že podnik, ktorý sa už od roku 1924 orientuje na spracovanie rýb, chce ísť vegánskou cestou? My máme z toho obrovskú radosť, pretože aj vďaka takýmto spoločnostiam je vegánstvo o krok bližšie k bežnému spotrebiteľovi, ktorý má šancu vyskúšať, že vegánske rozhodne neznamená bez chuti.

Nové ochutené rastlinné salámy sa už dajú zakúpiť v sieti COOP Jednota a Tesco.

Šaláty a aspiky – novinka slovenského trhu

V roku 2022 spoločnosť priniesla na slovenský trh široké portfólio produktov: 2 typy vegánskych hummusov, 3 zeleninové nátierky, 2 lahôdkové šaláty, vegánsky aspik, 2 druhy párkov a 5 druhov salámy, z čoho sú až 3 ochutené. Všetky spomínané výrobky sú certifikované ochrannou známkou V-Label, ktorá spotrebiteľovi zabezpečuje transparentnosť a nápomocnosť pri výbere.

Čo sa týka lahôdkových šalátov a aspiku, Ryba Žilina je prvým slovenským výrobcom, ktorý prináša tento typ produktov. Podľa vlastných slov si pri vývoji výrobkov dali záležať na senzorických vlastnostiach, aby si tieto produkty naplno vychutnali aj bežní spotrebitelia a nemali predsudky, že pri voľbe rastlinnej alternatívy musia robiť kompromis v chuti alebo textúre.

Už dlhšie sledujeme, ako rastie popularita vegánskeho stravovania. Uvedomujeme si, že v kontexte modernej doby, ktorá upriamuje pozornosť na ochranu životného prostredia a starostlivosť o vlastné zdravie, má táto osobná voľba svoj význam. Preto prišiel čas vytvoriť atraktívny rastlinný variant lahôdkových výrobkov pre tých, ktorí sa usilujú o zdravší a udržateľnejší spôsob života. 

Unikátnosť produktov Ryba Žilina spočíva v tom, že značka sa snaží prinášať zákazníkom ich tradične obľúbené výrobky v rastlinnej verzii bez toho, aby museli obetovať chuť a plnohodnotný pôžitok z jedla. 

Horúcou novinkou sú aj párky s cayenským korením.

Myslí spoločnosť ekologicky?

Firma tvrdí, že byť úspešným, znamená byť aj zodpovedným voči svojim zamestnancom alebo okoliu. Už niekoľko rokov je orientácia na udržateľnosť súčasťou firemnej stratégie Ryba Žilina. Investovali do fotovoltaiky, vyrábajú si vlastnú elektrickú energiu, produkty plnia do obalov z recyklovaných materiálov. Zavádzajú inovácie do výroby, ktoré šetria spotrebu vody a výrazne zefektívňujú logistiku a dopravu. 

Našim cieľom je inšpirovať zákazníkov žiť udržateľným životným štýlom a vytvárať produkty, ktoré si vychutná naozaj každý. Chceme, aby si naše vegan výrobky našli miesto nielen u priaznivcov rastlinnej stravy či flexitariánov, ale aj u bežných spotrebiteľov, ktorí chcú obohatiť jedálniček aj o rastlinnú alternatívu obľúbeného produktu. 

Rastlinné nátierky sú nielen chutné, ale aj výživné. Nájdete ich v 3 druhoch.

Výrobky dostať už takmer vo všetkých reťazcoch

Spoločnosť sa snaží rozširovať svoju distribučnú sieť, aby boli novinky dostupné pre čo najväčší počet zákazníkov. Momentálne si vegánske produkty vedia zákazníci zakúpiť v sieti COOP Jednota, Kaufland, Terno, Metro, Koruna, Tesco a v nezávislých predajniach. 

Spýtali sme sa, ako chutia vegan výrobky ich skalným fanúšikom.: „Lahôdkovými šalátmi boli prekvapení aj veľmi ortodoxní fanúšikovia mäsa. Spolupracovali sme aj s niekoľkými vegánskymi influencermi, ktorí použili vegánske lahôdkové šaláty pri príprave studených jedál a naši zákazníci boli prekvapení, že šaláty nie sú len jednoduchým občerstvením, ale skutočne aj veľmi kreatívnou ingredienciou. Naše vegánske výrobky zbúrali niekoľko mýtov, čo nás veľmi teší. Dostali sme spätnú väzbu aj od niekoľkých celiatikov, ktorých naše výrobky jednoznačne potešili.“

Prechod na rastlinnú výrobu nám vždy v Slovenskej vegánskej spoločnosti robí radosť a veríme, že firme sa bude s predajom vegánskych produktov dariť. O všetkých ďalších novinkách vás budeme informovať na našich sociálnych sieťach.

Spracovala: Kristína Chaparro