Vegánske špagety Bolognese

Špagety s poriadnou porciou vegánskej omáčky z tofu a mrkvy. Podobnosť čisto náhodná, zato tá chuť nie!
Category, , DifficultyZačiatočníkYields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time35 minsTotal Time45 mins
Ingrediencie
 2 balenia klasického tofu (cca 360 g)
 3 tbsp olivového oleja
 5 tbsp sójovej omáčky
 2 tsp údenej mletej papriky
 1 tsp sušeného cesnaku
 4 menšie mrkvy (cca 200 g)
 2 šalotky alebo stredne veľká cibuľa
 400 ml pasírovaných paradajok
 1 tsp oregána
 soľ
 cukor
 čierne korenie
 1 balenie bezvaječných špagiet
Postup
1

Najprv si pripravíme alternatívu mletého mäsa. Rúru si necháme vyhriať na 180 stupňov. Tofu zabalíme do utierky, zaťažíme a necháme chvíľku odstáť. Zatiaľ si v miske zmiešame olivový olej, sójovú omáčku, údenú mletú papriku a sušený cesnak. Tofu pomrvíme rukami priamo do pripravenej marinády, poriadne premiešame a rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 minút a každých 10 minút premiešame.

2

Kým sa tofu pečie, popražíme na troche oleja nadrobno nakrájanú šalotku a pridáme mrkvu nakrájanú na čo najmenšie kúsky. Trocha posolíme. Zmes podlejeme vodou a necháme dusiť do polomäkka. V prípade potreby po troškách pridávame vodu.

3

K mrkve následne pridáme pasírované paradajky a oregáno, a dochutíme soľou, cukrom a čiernym korením. Nakoniec pridáme tofu a poriadne premiešame. Omáčku môžeme ešte trocha zjemniť trochou rastlinného mlieka či smotany. Podávame so špagetami a bazalkou.

Ingredients

Ingrediencie
 2 balenia klasického tofu (cca 360 g)
 3 tbsp olivového oleja
 5 tbsp sójovej omáčky
 2 tsp údenej mletej papriky
 1 tsp sušeného cesnaku
 4 menšie mrkvy (cca 200 g)
 2 šalotky alebo stredne veľká cibuľa
 400 ml pasírovaných paradajok
 1 tsp oregána
 soľ
 cukor
 čierne korenie
 1 balenie bezvaječných špagiet

Directions

Postup
1

Najprv si pripravíme alternatívu mletého mäsa. Rúru si necháme vyhriať na 180 stupňov. Tofu zabalíme do utierky, zaťažíme a necháme chvíľku odstáť. Zatiaľ si v miske zmiešame olivový olej, sójovú omáčku, údenú mletú papriku a sušený cesnak. Tofu pomrvíme rukami priamo do pripravenej marinády, poriadne premiešame a rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 minút a každých 10 minút premiešame.

2

Kým sa tofu pečie, popražíme na troche oleja nadrobno nakrájanú šalotku a pridáme mrkvu nakrájanú na čo najmenšie kúsky. Trocha posolíme. Zmes podlejeme vodou a necháme dusiť do polomäkka. V prípade potreby po troškách pridávame vodu.

3

K mrkve následne pridáme pasírované paradajky a oregáno, a dochutíme soľou, cukrom a čiernym korením. Nakoniec pridáme tofu a poriadne premiešame. Omáčku môžeme ešte trocha zjemniť trochou rastlinného mlieka či smotany. Podávame so špagetami a bazalkou.

Vegánske špagety Bolognese