K mlieku pridáme jablčný ocot a ľubovoľné tekuté sladidlo. Premiešame.
Ovsené vločky si namelieme v elektrickom mlynčeku na kávu alebo food processore na jemnú múku. Ovsenú múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou, škoricou a štipkou soli.
Panvicu jemne potrieme olejom a rozohrejeme na strednú až mierne vyššiu teplotu.
Až keď je panvica vyhriata zmiešame suché ingrediencie s mokrými a pridáme aj vanilkový extrakt. Ak by sme nechali zmes odstáť, mohla by príliš zhustnúť.
Na panvici tvarujeme lievance, ktoré nie sú príliš široké ani hrubé, aby sa dobre prepiekli, a dobre sa s nimi pracovalo. Vysmážame na strednej teplote asi minútu až 2, kým nespozorujeme bublinky na okraji. Potom lievanec opatrne naberieme obracačkou, prevrátime, a smažíme ešte aspoň minútu z druhej strany.
Hotové lievance natrieme džemom alebo arašidovým maslom, prípadne polejeme javorovým sirupom a pridáme ľubovoľné ovocie.
Ingredients
Directions
K mlieku pridáme jablčný ocot a ľubovoľné tekuté sladidlo. Premiešame.
Ovsené vločky si namelieme v elektrickom mlynčeku na kávu alebo food processore na jemnú múku. Ovsenú múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou, škoricou a štipkou soli.
Panvicu jemne potrieme olejom a rozohrejeme na strednú až mierne vyššiu teplotu.
Až keď je panvica vyhriata zmiešame suché ingrediencie s mokrými a pridáme aj vanilkový extrakt. Ak by sme nechali zmes odstáť, mohla by príliš zhustnúť.
Na panvici tvarujeme lievance, ktoré nie sú príliš široké ani hrubé, aby sa dobre prepiekli, a dobre sa s nimi pracovalo. Vysmážame na strednej teplote asi minútu až 2, kým nespozorujeme bublinky na okraji. Potom lievanec opatrne naberieme obracačkou, prevrátime, a smažíme ešte aspoň minútu z druhej strany.
Hotové lievance natrieme džemom alebo arašidovým maslom, prípadne polejeme javorovým sirupom a pridáme ľubovoľné ovocie.