Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Vodu, ktorú zemiaky pustia zlejeme, pridáme múky – špaldovú a pohánkovú, trochu soli a všetko dobre zmiešane. Cesto nemá byť riedke, ale skôr tuhé, ak je potrebné pridajte ešte 2-3 lyžice pohánkovej múky.
Takto pripravené cesto jednoducho pretlačíme cez haluškovač do vriacej vody a varíme. Halušky, ktoré vyplávajú na povrch sú hotové a môžete ich scediť.e a pridáme pripravenú vegan bryndzovú zmes. Podávame ozdobené obľúbenými bylinkami.
Medzitým pripravíme vegánsku bryndzu – jednoducho rozmixujeme tofu so zakysaným sójovým nápojom, štipkou droždia a soľou, ktorou v tomto prípade netreba šetriť.
Do hrnca s uvarenými a scedenými haluškami pridáme 2 lyžice masla, premiešame a pridáme pripravenú vegan bryndzovú zmes. Podávame ozdobené obľúbenými bylinkami.
Ingredients
Directions
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Vodu, ktorú zemiaky pustia zlejeme, pridáme múky – špaldovú a pohánkovú, trochu soli a všetko dobre zmiešane. Cesto nemá byť riedke, ale skôr tuhé, ak je potrebné pridajte ešte 2-3 lyžice pohánkovej múky.
Takto pripravené cesto jednoducho pretlačíme cez haluškovač do vriacej vody a varíme. Halušky, ktoré vyplávajú na povrch sú hotové a môžete ich scediť.e a pridáme pripravenú vegan bryndzovú zmes. Podávame ozdobené obľúbenými bylinkami.
Medzitým pripravíme vegánsku bryndzu – jednoducho rozmixujeme tofu so zakysaným sójovým nápojom, štipkou droždia a soľou, ktorou v tomto prípade netreba šetriť.
Do hrnca s uvarenými a scedenými haluškami pridáme 2 lyžice masla, premiešame a pridáme pripravenú vegan bryndzovú zmes. Podávame ozdobené obľúbenými bylinkami.