Valentínske krémové srdiečka

Chrumkavá čokoláda, chladený jahodový krém a vláčny korpus vovnútri. Tieto srdiečka prekvapia každého maškrtníka a nemusíte ich pripravovať iba na Valentína

Autorka receptu: Katarína Kolesárová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/redheadsideas/ )

Category, DifficultyIntermediateYields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time3 hrs 30 minsTotal Time4 hrs
Korpus
 90 g polohrubej múky
 10 g zemiakového škrobu
 50 g panely (alebo iného sladidla)
 1 čl prášku do pečiva
 1 čl vanilkovej pasty
 štipka soli
 100 ml sójového mlieka
 40 ml rastlinného masla
 1 čl citrónovej šťavy
Krém
 1 balenie @rajo_slovensko vegan mascarpone
 200 ml rastlinnej smotany na šľahanie
 70 g práškového cukru
 1 čl prášku z lyofilizovaných jahôd (alebo prášku z cvikly)
 1 čl vanilkovej pasty
 1 balenie smeta-fixu alebo iného stužovača
Ostatné ingrediencie
 200 g horkej čokolády
 lyofilizované jahody
 100 g mrazených jahôd
Korpus
1

V miske zmiešame suché ingrediencie. Maslo si rozpustíme a zmiešame s mokrými ingredienciami. Následne všetko spolu zmiešame a cesto vylejeme na malý plech (cca 20x30cm) a pečieme 12 minút v rúre rozohriatej na 180°C. Korpus necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí z korpusu vykrojíme 6 srdiečok pomocou vykrajovačky.

Krém
2

Vychladenú šľahačku vyšľaháme do peny. Pridáme zvyšné ingrediencie a vyšľaháme jemný, nadýchaný krém, ktorý drží pokope. Krém si prenesieme do cukrárskeho vrecka a vyplníme ním silikónovú formu v tvare srdiečok. Do peny zatlačíme korpusové srdiečka. Rozmrazíme si 100 g mrazených jahôd a šťavou, ktorú pustia, potrieme korpusové srdiečka. Penu natlačíme aj na vrch korpusu, uhladíme ho a dáme tuhnúť do mrazničky na aspoň 3 hodiny.

Poleva
3

Horkú čokoládu rozpustíme. Vytiahneme srdiečka z mrazáku a opatrne ich vyberieme z foriem. Srdiečka ponárame do čokolády tak, aby sme vytvorili jemnú vrstvu čokolády a zároveň ňou pokryli celé srdiečko (aj zdola). Stuhnutú čokoládu pomocou vidličky ofrkáme so zvyšnou čokoládou a ihneď posypeme namrvenými lyofilizovanými jahodami.

4

Zo zvyšného krému a korpusu si môžeme spraviť "tiramisu" poháre - na dno namrvíme korpus, zalejeme pár lyžičkami silnej kávy, uložíme naň rozmrazené jahody a navrstvíme krém. Takto vrstvíme až kým nám nedôjde korpus aj krém. Vrch pohárov zalejeme zvyšnou čokoládou.

Ingredients

Korpus
 90 g polohrubej múky
 10 g zemiakového škrobu
 50 g panely (alebo iného sladidla)
 1 čl prášku do pečiva
 1 čl vanilkovej pasty
 štipka soli
 100 ml sójového mlieka
 40 ml rastlinného masla
 1 čl citrónovej šťavy
Krém
 1 balenie @rajo_slovensko vegan mascarpone
 200 ml rastlinnej smotany na šľahanie
 70 g práškového cukru
 1 čl prášku z lyofilizovaných jahôd (alebo prášku z cvikly)
 1 čl vanilkovej pasty
 1 balenie smeta-fixu alebo iného stužovača
Ostatné ingrediencie
 200 g horkej čokolády
 lyofilizované jahody
 100 g mrazených jahôd

Directions

Korpus
1

V miske zmiešame suché ingrediencie. Maslo si rozpustíme a zmiešame s mokrými ingredienciami. Následne všetko spolu zmiešame a cesto vylejeme na malý plech (cca 20x30cm) a pečieme 12 minút v rúre rozohriatej na 180°C. Korpus necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí z korpusu vykrojíme 6 srdiečok pomocou vykrajovačky.

Krém
2

Vychladenú šľahačku vyšľaháme do peny. Pridáme zvyšné ingrediencie a vyšľaháme jemný, nadýchaný krém, ktorý drží pokope. Krém si prenesieme do cukrárskeho vrecka a vyplníme ním silikónovú formu v tvare srdiečok. Do peny zatlačíme korpusové srdiečka. Rozmrazíme si 100 g mrazených jahôd a šťavou, ktorú pustia, potrieme korpusové srdiečka. Penu natlačíme aj na vrch korpusu, uhladíme ho a dáme tuhnúť do mrazničky na aspoň 3 hodiny.

Poleva
3

Horkú čokoládu rozpustíme. Vytiahneme srdiečka z mrazáku a opatrne ich vyberieme z foriem. Srdiečka ponárame do čokolády tak, aby sme vytvorili jemnú vrstvu čokolády a zároveň ňou pokryli celé srdiečko (aj zdola). Stuhnutú čokoládu pomocou vidličky ofrkáme so zvyšnou čokoládou a ihneď posypeme namrvenými lyofilizovanými jahodami.

4

Zo zvyšného krému a korpusu si môžeme spraviť "tiramisu" poháre - na dno namrvíme korpus, zalejeme pár lyžičkami silnej kávy, uložíme naň rozmrazené jahody a navrstvíme krém. Takto vrstvíme až kým nám nedôjde korpus aj krém. Vrch pohárov zalejeme zvyšnou čokoládou.

Valentínske krémové srdiečka