Autorka receptu: Katarína Kolesárová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/redheadsideas/ )
V miske zmiešame suché ingrediencie. Maslo si rozpustíme a zmiešame s mokrými ingredienciami. Následne všetko spolu zmiešame a cesto vylejeme na malý plech (cca 20x30cm) a pečieme 12 minút v rúre rozohriatej na 180°C. Korpus necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí z korpusu vykrojíme 6 srdiečok pomocou vykrajovačky.
Vychladenú šľahačku vyšľaháme do peny. Pridáme zvyšné ingrediencie a vyšľaháme jemný, nadýchaný krém, ktorý drží pokope. Krém si prenesieme do cukrárskeho vrecka a vyplníme ním silikónovú formu v tvare srdiečok. Do peny zatlačíme korpusové srdiečka. Rozmrazíme si 100 g mrazených jahôd a šťavou, ktorú pustia, potrieme korpusové srdiečka. Penu natlačíme aj na vrch korpusu, uhladíme ho a dáme tuhnúť do mrazničky na aspoň 3 hodiny.
Horkú čokoládu rozpustíme. Vytiahneme srdiečka z mrazáku a opatrne ich vyberieme z foriem. Srdiečka ponárame do čokolády tak, aby sme vytvorili jemnú vrstvu čokolády a zároveň ňou pokryli celé srdiečko (aj zdola). Stuhnutú čokoládu pomocou vidličky ofrkáme so zvyšnou čokoládou a ihneď posypeme namrvenými lyofilizovanými jahodami.
Zo zvyšného krému a korpusu si môžeme spraviť "tiramisu" poháre - na dno namrvíme korpus, zalejeme pár lyžičkami silnej kávy, uložíme naň rozmrazené jahody a navrstvíme krém. Takto vrstvíme až kým nám nedôjde korpus aj krém. Vrch pohárov zalejeme zvyšnou čokoládou.
Ingredients
Directions
V miske zmiešame suché ingrediencie. Maslo si rozpustíme a zmiešame s mokrými ingredienciami. Následne všetko spolu zmiešame a cesto vylejeme na malý plech (cca 20x30cm) a pečieme 12 minút v rúre rozohriatej na 180°C. Korpus necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí z korpusu vykrojíme 6 srdiečok pomocou vykrajovačky.
Vychladenú šľahačku vyšľaháme do peny. Pridáme zvyšné ingrediencie a vyšľaháme jemný, nadýchaný krém, ktorý drží pokope. Krém si prenesieme do cukrárskeho vrecka a vyplníme ním silikónovú formu v tvare srdiečok. Do peny zatlačíme korpusové srdiečka. Rozmrazíme si 100 g mrazených jahôd a šťavou, ktorú pustia, potrieme korpusové srdiečka. Penu natlačíme aj na vrch korpusu, uhladíme ho a dáme tuhnúť do mrazničky na aspoň 3 hodiny.
Horkú čokoládu rozpustíme. Vytiahneme srdiečka z mrazáku a opatrne ich vyberieme z foriem. Srdiečka ponárame do čokolády tak, aby sme vytvorili jemnú vrstvu čokolády a zároveň ňou pokryli celé srdiečko (aj zdola). Stuhnutú čokoládu pomocou vidličky ofrkáme so zvyšnou čokoládou a ihneď posypeme namrvenými lyofilizovanými jahodami.
Zo zvyšného krému a korpusu si môžeme spraviť "tiramisu" poháre - na dno namrvíme korpus, zalejeme pár lyžičkami silnej kávy, uložíme naň rozmrazené jahody a navrstvíme krém. Takto vrstvíme až kým nám nedôjde korpus aj krém. Vrch pohárov zalejeme zvyšnou čokoládou.