Autorka receptu: Katarína Makranská ( viac receptov na IG Maktarinka: https://www.instagram.com/maktarinka/)
Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na oleji. Pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľu restujeme.
Pridáme sójové mlieko a lahôdkové droždie, jemne osolíme a okoreníme a minútu povaríme. Potom zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.
Omáčku vrátime do hrnca, v studenej vode si rozmiešame škrob a zmes vlejeme do omáčky. Za nepretržitého miešania ešte minútu necháme prejsť varom.
Tofu si nakrájame na drobné kúsky, ktoré opražíme na oleji dozlatista, pokropíme ich sójovou omáčkou a ešte 2-3 minúty restujeme. Odstavíme z ohňa, poprášime mletou paprikou a premiešame.
Omáčku premiešame s cestovinami. Podávame posypané kockami tofu a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ingredients
Directions
Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na oleji. Pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľu restujeme.
Pridáme sójové mlieko a lahôdkové droždie, jemne osolíme a okoreníme a minútu povaríme. Potom zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.
Omáčku vrátime do hrnca, v studenej vode si rozmiešame škrob a zmes vlejeme do omáčky. Za nepretržitého miešania ešte minútu necháme prejsť varom.
Tofu si nakrájame na drobné kúsky, ktoré opražíme na oleji dozlatista, pokropíme ich sójovou omáčkou a ešte 2-3 minúty restujeme. Odstavíme z ohňa, poprášime mletou paprikou a premiešame.
Omáčku premiešame s cestovinami. Podávame posypané kockami tofu a nasekanou petržlenovou vňaťou.