Autorka receptu: Ivana Kocová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/ivka_veggierecipes/ )
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc.
Dáme si variť celé ošúpané zemiaky. Po ich uvarení dáme 2 bokom, ostatné necháme scedené v hrnci a popučíme ich. Tento základ nám bude slúžiť na zahustenie polievky.
Šošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca k zemiakom. Zalejeme ju vodou alebo zeleninovým vývarom a pridáme celé čierne korenie, mleté korenie, bobkový list, kurkumu a trošku posolíme.
Varíme domäkka. Odložené zemiaky nakrájame na menšie kocky. Neskôr ich pridáme do polievky.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Popri tom si vymiešame rastlinné mlieko so škrobom a pridáme k šalotke, zmes premiešame a pridáme do polievky. Podľa potreby môžeme doliať mlieko. Povaríme ešte pár minút na miernom ohni. Na záver dochutíme podľa potreby, pridáme cesnak, kvapku citrónovej šťavy, soľ, korenie a samozrejme ocot.
Ingredients
Directions
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc.
Dáme si variť celé ošúpané zemiaky. Po ich uvarení dáme 2 bokom, ostatné necháme scedené v hrnci a popučíme ich. Tento základ nám bude slúžiť na zahustenie polievky.
Šošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca k zemiakom. Zalejeme ju vodou alebo zeleninovým vývarom a pridáme celé čierne korenie, mleté korenie, bobkový list, kurkumu a trošku posolíme.
Varíme domäkka. Odložené zemiaky nakrájame na menšie kocky. Neskôr ich pridáme do polievky.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Popri tom si vymiešame rastlinné mlieko so škrobom a pridáme k šalotke, zmes premiešame a pridáme do polievky. Podľa potreby môžeme doliať mlieko. Povaríme ešte pár minút na miernom ohni. Na záver dochutíme podľa potreby, pridáme cesnak, kvapku citrónovej šťavy, soľ, korenie a samozrejme ocot.