Sušené paradajky jemne oklepeme od oleja a rozmixujeme so všetkými ostatnými ingredienciami. Je na nás, či do hladšej konzistencie, alebo máme radi väčšie kúsky slnečnicových semienok. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme pridať trocha oleja.
Zmes ochutnáme a prípadne pridáme čierne korenie, citrónovú šťavu alebo trocha soli. Z našej skúsenosti je však v paradajkách dosť slanosti aj kyslosti, takže odporúčame dochucovať opatrne.
Pesto podávame s bezvaječnými cestovinami, príp. na hriankach alebo krekroch. Na vrch môžeme ozdobiť bylinkami podľa vlastných preferencií.
Ingredients
Directions
Sušené paradajky jemne oklepeme od oleja a rozmixujeme so všetkými ostatnými ingredienciami. Je na nás, či do hladšej konzistencie, alebo máme radi väčšie kúsky slnečnicových semienok. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme pridať trocha oleja.
Zmes ochutnáme a prípadne pridáme čierne korenie, citrónovú šťavu alebo trocha soli. Z našej skúsenosti je však v paradajkách dosť slanosti aj kyslosti, takže odporúčame dochucovať opatrne.
Pesto podávame s bezvaječnými cestovinami, príp. na hriankach alebo krekroch. Na vrch môžeme ozdobiť bylinkami podľa vlastných preferencií.