Autorka receptu: Ivana Kocová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/ivka_veggierecipes/ )
Do mixéra pridáme orechy podľa vlastného výberu a mixujeme, pokým sa nevytvorí jemná oriešková drť. Potom pridáme datle (vopred namočené, na cca 10 minút), Powerlogy Organic Nougat Cream a štipku soli. Zmes ďalej mixujeme pokým sa ingrediencie nespoja. Nakoniec podľa potreby pridáme Powerlogy MCT Oil - kokosový olej a javorový sirup (podľa toho, aká je zmes sypká) a pokračujeme v mixovaní, pokým nebude zmes “lepkavá”.
Takto pripravené cesto povtláčame do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Bloggerka Ivka použila formu 20x20. Na dno formy pridáme trošku oleja, rozotrieme a navrch dáme papier na pečenie (aby sa papier nehýbal, keď budeme vkladať cesto). Cesto rovnomerne pritláčame do roviny alebo vytiahneme aj po bokoch formy (ak aj po bokoch, potrieme predtým formu olejom alebo dáme aj po bokoch papier na pečenie). Pokým sa pripraví krém, toto cesto necháme stuhnúť v chladničke/mrazničke.
Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, pokým nebude zmes úplne hladká a krémová. Potom nalejeme plnku do formy a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť na cca 3 hodiny.
Vymiešame arašidové maslo, javorový sirup, oriešky a štipku soli.
Keď je vrstva plnky poriadne stuhnutá, nalejeme zmes navrch a rovnomerne rozotrieme. Pomocou druhej strany lyžice môžeme pekne vytvarovať. Potom cheesecake vložíme naspäť do mrazničky a necháme stuhnúť na cca hodinku.
Koláč po úplnom stuhnutí ozdobíme vrstvou arašidového masla, orieškami, hoblinami čokolády Powerlogy Kurkuma Choco. Hodinu pred podávaním necháme koláč rozmraziť a nakrájame mokrým horúcim nožom. Zvyšné porcie môžeme dať zamraziť. Ak chceme koláč vyšší, ďalej vrstvíme plnkou a vrstvou arašidového masla. Zakončiť ho môžeme aj vrstvou čokolády/resp. čokoládovou polevou.
Ingredients
Directions
Do mixéra pridáme orechy podľa vlastného výberu a mixujeme, pokým sa nevytvorí jemná oriešková drť. Potom pridáme datle (vopred namočené, na cca 10 minút), Powerlogy Organic Nougat Cream a štipku soli. Zmes ďalej mixujeme pokým sa ingrediencie nespoja. Nakoniec podľa potreby pridáme Powerlogy MCT Oil - kokosový olej a javorový sirup (podľa toho, aká je zmes sypká) a pokračujeme v mixovaní, pokým nebude zmes “lepkavá”.
Takto pripravené cesto povtláčame do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Bloggerka Ivka použila formu 20x20. Na dno formy pridáme trošku oleja, rozotrieme a navrch dáme papier na pečenie (aby sa papier nehýbal, keď budeme vkladať cesto). Cesto rovnomerne pritláčame do roviny alebo vytiahneme aj po bokoch formy (ak aj po bokoch, potrieme predtým formu olejom alebo dáme aj po bokoch papier na pečenie). Pokým sa pripraví krém, toto cesto necháme stuhnúť v chladničke/mrazničke.
Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, pokým nebude zmes úplne hladká a krémová. Potom nalejeme plnku do formy a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť na cca 3 hodiny.
Vymiešame arašidové maslo, javorový sirup, oriešky a štipku soli.
Keď je vrstva plnky poriadne stuhnutá, nalejeme zmes navrch a rovnomerne rozotrieme. Pomocou druhej strany lyžice môžeme pekne vytvarovať. Potom cheesecake vložíme naspäť do mrazničky a necháme stuhnúť na cca hodinku.
Koláč po úplnom stuhnutí ozdobíme vrstvou arašidového masla, orieškami, hoblinami čokolády Powerlogy Kurkuma Choco. Hodinu pred podávaním necháme koláč rozmraziť a nakrájame mokrým horúcim nožom. Zvyšné porcie môžeme dať zamraziť. Ak chceme koláč vyšší, ďalej vrstvíme plnkou a vrstvou arašidového masla. Zakončiť ho môžeme aj vrstvou čokolády/resp. čokoládovou polevou.