Autorka receptu: Alexandra Podhorová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/somsova/ )
Maslo dáme na panvicu rozohriatu na miernom ohni. Primiešame múku, za stáleho miešania povaríme 2 minúty.
Pridáme sušený cesnak a cibuľku a zeleninový vývar. Pomaly vlievame vodu, dokým sa všetko nepremieša.
Prilejeme kokosové mlieko, sójovú omáčku, horčicu a čierne korenie. Pridáme soľ podľa chuti. Pokračujeme vo varení na miernom ohni dokým omáčka nezhustne a nezačne bublať.
(Ne)mäsové guličky Goody Foody si opražíme na oleji dozlatista a pridáme ich do omáčky. Chvíľku ich v nej povaríme a posypeme petržlenovou vňaťou.
Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a brusnicovým džemom.
Ingredients
Directions
Maslo dáme na panvicu rozohriatu na miernom ohni. Primiešame múku, za stáleho miešania povaríme 2 minúty.
Pridáme sušený cesnak a cibuľku a zeleninový vývar. Pomaly vlievame vodu, dokým sa všetko nepremieša.
Prilejeme kokosové mlieko, sójovú omáčku, horčicu a čierne korenie. Pridáme soľ podľa chuti. Pokračujeme vo varení na miernom ohni dokým omáčka nezhustne a nezačne bublať.
(Ne)mäsové guličky Goody Foody si opražíme na oleji dozlatista a pridáme ich do omáčky. Chvíľku ich v nej povaríme a posypeme petržlenovou vňaťou.
Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a brusnicovým džemom.