„Kura” Tikka masala s chlebom naan

S týmto jedlom očaríte aj zarytého mäsožravca, ktorý nebude chcieť veriť, že v ňom nie je ani kúsok mäsa.

Autorka receptu: Alexandra Podhorová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/somsova/ )

Category, , DifficultyIntermediateYields1 Serving
Prep Time2 hrsCook Time45 minsTotal Time2 hrs 45 mins
Ingrediencie
 2 balenia Garden Gourmet nudličiek
 400 ml kokosového mlieka z plechovky
 1 PL paradajkového pretlaku
 2 PL rastlinného bieleho jogurtu
 soľ
 čierne korenie
 čerstvý koriander
Masala pasta
 1 červená cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
 1 cm čerstvého zázvoru
 2 ČL korenia garam masala
 1 ČL kurkumy
 1 ČL chilli
 šťava z jedného citróna
 hrsť lúpaných mandlí
Naan
 ¾ šálky teplej vody
 1 ČL sušeného droždia
 1 ČL cukru
 2 šálky hladkej múky
 1 ČL soli
 ¾ ČL prášku do pečiva
 3 PL rastlinného bieleho jogurtu
 2 PL oleja
 rastlinný margarín alebo olej na potretie
1

Do teplej vody pridáme sušené droždie a cukor, premiešame, prikryjeme a necháme v teple zhruba 10 minút odpočívať.
Medzičasom si vo väčšej mise zmiešame múku, soľ a prášok do pečiva.
Keď nám droždie bublinkuje, pridáme rastlinný jogurt, olej a premiešame.
Primiešame suché ingrediencie a premiešame za pomoci vidličky - cesto bude lepivé.
Vyklopíme na pomúčený povrch a 5x predkladáme, vyformujeme voľný bochník.

2

Umiestnime naspäť do misy, potrieme troškou oleja a prikryjeme.
Necháme pôsobiť na teplom mieste 2 hodiny (maximálne 4 hodiny).
Cesto preložíme z misy na pomúčený povrch a prekladáme 30 sekúnd (ak sa cesto veľmi lepí môžeme pridať viacej múky).
Cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov.
Jemne prekladáme každú časť kým sa nevyformuje voľný bochník. Prikryjeme a necháme odpočívať 10 minút.

3

Na miernom ohni si zohrejeme panvicu.
Na pomúčenom povrchu si rozvaľkáme kúsok cesta do oválneho tvaru.
Opatrne otočíme a potrieme troškou vody.
Položíme na panvicu vlhkou stranku dole. Smažíme zhruba minútu, kým povrch nie je suchý a začína mať bublinky.
Otočíme a smažíme druhú stranu do hneda.
Hotový naan potrieme rastlinným margarínom alebo olejom. Podávame čerstvé.

4

Cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Všetky ingrediencie na masala pastu dôkladne rozmixujeme mixérom.
Do misky si dáme Garden Gourmer kúsky, rastlinný jogurt a 1PL masala pasty. Premiešame a necháme marínovať v chladničke 30 minút.
Na panvici zohrejeme trošku oleja a následne orestujeme marínované kúsky.
Pridáme pretlak, zvyšnú masala pastu, a podľa chuti soľ a korenie.
Zalejeme kokosovým mliekom. Niekoľko minút povaríme.
Môžeme dochutiť chilli, podávame s basmati ryžou.

Ingredients

Ingrediencie
 2 balenia Garden Gourmet nudličiek
 400 ml kokosového mlieka z plechovky
 1 PL paradajkového pretlaku
 2 PL rastlinného bieleho jogurtu
 soľ
 čierne korenie
 čerstvý koriander
Masala pasta
 1 červená cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
 1 cm čerstvého zázvoru
 2 ČL korenia garam masala
 1 ČL kurkumy
 1 ČL chilli
 šťava z jedného citróna
 hrsť lúpaných mandlí
Naan
 ¾ šálky teplej vody
 1 ČL sušeného droždia
 1 ČL cukru
 2 šálky hladkej múky
 1 ČL soli
 ¾ ČL prášku do pečiva
 3 PL rastlinného bieleho jogurtu
 2 PL oleja
 rastlinný margarín alebo olej na potretie

Directions

1

Do teplej vody pridáme sušené droždie a cukor, premiešame, prikryjeme a necháme v teple zhruba 10 minút odpočívať.
Medzičasom si vo väčšej mise zmiešame múku, soľ a prášok do pečiva.
Keď nám droždie bublinkuje, pridáme rastlinný jogurt, olej a premiešame.
Primiešame suché ingrediencie a premiešame za pomoci vidličky - cesto bude lepivé.
Vyklopíme na pomúčený povrch a 5x predkladáme, vyformujeme voľný bochník.

2

Umiestnime naspäť do misy, potrieme troškou oleja a prikryjeme.
Necháme pôsobiť na teplom mieste 2 hodiny (maximálne 4 hodiny).
Cesto preložíme z misy na pomúčený povrch a prekladáme 30 sekúnd (ak sa cesto veľmi lepí môžeme pridať viacej múky).
Cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov.
Jemne prekladáme každú časť kým sa nevyformuje voľný bochník. Prikryjeme a necháme odpočívať 10 minút.

3

Na miernom ohni si zohrejeme panvicu.
Na pomúčenom povrchu si rozvaľkáme kúsok cesta do oválneho tvaru.
Opatrne otočíme a potrieme troškou vody.
Položíme na panvicu vlhkou stranku dole. Smažíme zhruba minútu, kým povrch nie je suchý a začína mať bublinky.
Otočíme a smažíme druhú stranu do hneda.
Hotový naan potrieme rastlinným margarínom alebo olejom. Podávame čerstvé.

4

Cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Všetky ingrediencie na masala pastu dôkladne rozmixujeme mixérom.
Do misky si dáme Garden Gourmer kúsky, rastlinný jogurt a 1PL masala pasty. Premiešame a necháme marínovať v chladničke 30 minút.
Na panvici zohrejeme trošku oleja a následne orestujeme marínované kúsky.
Pridáme pretlak, zvyšnú masala pastu, a podľa chuti soľ a korenie.
Zalejeme kokosovým mliekom. Niekoľko minút povaríme.
Môžeme dochutiť chilli, podávame s basmati ryžou.

„Kura” Tikka masala s chlebom naan