Autorka receptu: Alexandra Podhorová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/somsova/ )
Do teplej vody pridáme sušené droždie a cukor, premiešame, prikryjeme a necháme v teple zhruba 10 minút odpočívať.
Medzičasom si vo väčšej mise zmiešame múku, soľ a prášok do pečiva.
Keď nám droždie bublinkuje, pridáme rastlinný jogurt, olej a premiešame.
Primiešame suché ingrediencie a premiešame za pomoci vidličky - cesto bude lepivé.
Vyklopíme na pomúčený povrch a 5x predkladáme, vyformujeme voľný bochník.
Umiestnime naspäť do misy, potrieme troškou oleja a prikryjeme.
Necháme pôsobiť na teplom mieste 2 hodiny (maximálne 4 hodiny).
Cesto preložíme z misy na pomúčený povrch a prekladáme 30 sekúnd (ak sa cesto veľmi lepí môžeme pridať viacej múky).
Cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov.
Jemne prekladáme každú časť kým sa nevyformuje voľný bochník. Prikryjeme a necháme odpočívať 10 minút.
Na miernom ohni si zohrejeme panvicu.
Na pomúčenom povrchu si rozvaľkáme kúsok cesta do oválneho tvaru.
Opatrne otočíme a potrieme troškou vody.
Položíme na panvicu vlhkou stranku dole. Smažíme zhruba minútu, kým povrch nie je suchý a začína mať bublinky.
Otočíme a smažíme druhú stranu do hneda.
Hotový naan potrieme rastlinným margarínom alebo olejom. Podávame čerstvé.
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Všetky ingrediencie na masala pastu dôkladne rozmixujeme mixérom.
Do misky si dáme Garden Gourmer kúsky, rastlinný jogurt a 1PL masala pasty. Premiešame a necháme marínovať v chladničke 30 minút.
Na panvici zohrejeme trošku oleja a následne orestujeme marínované kúsky.
Pridáme pretlak, zvyšnú masala pastu, a podľa chuti soľ a korenie.
Zalejeme kokosovým mliekom. Niekoľko minút povaríme.
Môžeme dochutiť chilli, podávame s basmati ryžou.
Ingredients
Directions
Do teplej vody pridáme sušené droždie a cukor, premiešame, prikryjeme a necháme v teple zhruba 10 minút odpočívať.
Medzičasom si vo väčšej mise zmiešame múku, soľ a prášok do pečiva.
Keď nám droždie bublinkuje, pridáme rastlinný jogurt, olej a premiešame.
Primiešame suché ingrediencie a premiešame za pomoci vidličky - cesto bude lepivé.
Vyklopíme na pomúčený povrch a 5x predkladáme, vyformujeme voľný bochník.
Umiestnime naspäť do misy, potrieme troškou oleja a prikryjeme.
Necháme pôsobiť na teplom mieste 2 hodiny (maximálne 4 hodiny).
Cesto preložíme z misy na pomúčený povrch a prekladáme 30 sekúnd (ak sa cesto veľmi lepí môžeme pridať viacej múky).
Cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov.
Jemne prekladáme každú časť kým sa nevyformuje voľný bochník. Prikryjeme a necháme odpočívať 10 minút.
Na miernom ohni si zohrejeme panvicu.
Na pomúčenom povrchu si rozvaľkáme kúsok cesta do oválneho tvaru.
Opatrne otočíme a potrieme troškou vody.
Položíme na panvicu vlhkou stranku dole. Smažíme zhruba minútu, kým povrch nie je suchý a začína mať bublinky.
Otočíme a smažíme druhú stranu do hneda.
Hotový naan potrieme rastlinným margarínom alebo olejom. Podávame čerstvé.
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Všetky ingrediencie na masala pastu dôkladne rozmixujeme mixérom.
Do misky si dáme Garden Gourmer kúsky, rastlinný jogurt a 1PL masala pasty. Premiešame a necháme marínovať v chladničke 30 minút.
Na panvici zohrejeme trošku oleja a následne orestujeme marínované kúsky.
Pridáme pretlak, zvyšnú masala pastu, a podľa chuti soľ a korenie.
Zalejeme kokosovým mliekom. Niekoľko minút povaríme.
Môžeme dochutiť chilli, podávame s basmati ryžou.