Autorka receptu: Katka Kolesárová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/redheadsideas/ )
Ryžu prepláchneme a uvaríme do mäkka. Cibuľu na jemno nakrájame a orestujeme do sklovita.
Tempeh namrvíme do misky a zmiešame s uvarenou ryžou, koreninami, pretlačeným cesnakom a orestovanou cibuľou, všetko dobre premiešame.
Najväčšie listy z kapusty ponoríme do vriacej vody na 3-5 minút, aby zmäkli.
Listy necháme odkvapkať.
Na rozprestretý kapustový list dáme 1 až 2 lyžice plnky a zrolujeme tak, aby plnka nevytŕčala von z listu. Postup opakujeme, kým nám nedôjde plnka.
Na dno hrnca dáme prepláchnutú kyslú kapustu, na ktorú navrstvíme plnenú kapustu, zalejeme s pretlakom, pridáme bobkové listy, dochutíme a varíme 45 minút na miernom ohni.
Podávame samotné alebo s knedľou, chlebom, zemiakmi.
Ingredients
Directions
Ryžu prepláchneme a uvaríme do mäkka. Cibuľu na jemno nakrájame a orestujeme do sklovita.
Tempeh namrvíme do misky a zmiešame s uvarenou ryžou, koreninami, pretlačeným cesnakom a orestovanou cibuľou, všetko dobre premiešame.
Najväčšie listy z kapusty ponoríme do vriacej vody na 3-5 minút, aby zmäkli.
Listy necháme odkvapkať.
Na rozprestretý kapustový list dáme 1 až 2 lyžice plnky a zrolujeme tak, aby plnka nevytŕčala von z listu. Postup opakujeme, kým nám nedôjde plnka.
Na dno hrnca dáme prepláchnutú kyslú kapustu, na ktorú navrstvíme plnenú kapustu, zalejeme s pretlakom, pridáme bobkové listy, dochutíme a varíme 45 minút na miernom ohni.
Podávame samotné alebo s knedľou, chlebom, zemiakmi.