Fazuľová (ne)vajíčková nátierka

Čierna soľ dodá chuť vajíčka, kurkuma žltú farbu a spolu vytvoria vegánsku nátierku, ktorá nás vráti do detstva.
Category, , , , DifficultyZačiatočníkYields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time5 minsTotal Time10 mins
Ingrediencie
 250 g bielych fazulí z plechovky
 1 PL olivového oleja
 1 ČL lahôdkového droždia
 1/4 ČL kurkumy
 1/4 ČL čiernej soli (Kala Namak)
 1 PL horčice
 štipka čierneho korenia
Voliteľné ingrediencie
 1 údené tofu
 1 jarná cibuľka / pažítka
Postup
1

Fazule scedíme a dohladka rozmixujeme so všetkými ostatnými ingredienciami vo food processore alebo tyčovým mixérom. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme pridať trochu viac oleja alebo rastlinného masla.

2

Do nátierky môžeme primiešať jarnú cibuľku, pažítku alebo nadrobno nakrájané údené tofu pre zaujímavú štruktúru a pridaný proteín. Dochutíme podľa vlastných preferencií a podávame na čerstvom chlebe.

Ingredients

Ingrediencie
 250 g bielych fazulí z plechovky
 1 PL olivového oleja
 1 ČL lahôdkového droždia
 1/4 ČL kurkumy
 1/4 ČL čiernej soli (Kala Namak)
 1 PL horčice
 štipka čierneho korenia
Voliteľné ingrediencie
 1 údené tofu
 1 jarná cibuľka / pažítka

Directions

Postup
1

Fazule scedíme a dohladka rozmixujeme so všetkými ostatnými ingredienciami vo food processore alebo tyčovým mixérom. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme pridať trochu viac oleja alebo rastlinného masla.

2

Do nátierky môžeme primiešať jarnú cibuľku, pažítku alebo nadrobno nakrájané údené tofu pre zaujímavú štruktúru a pridaný proteín. Dochutíme podľa vlastných preferencií a podávame na čerstvom chlebe.

Fazuľová (ne)vajíčková nátierka