Fazuľová (ne)vajíčková nátierka

Čierna soľ dodá chuť vajíčka, kurkuma žltú farbu a spolu vytvoria vegánsku nátierku, ktorá nás vráti do detstva.

Category, , , , DifficultyZačiatočníkYields4 Servings

Prep Time5 minsCook Time5 minsTotal Time10 mins

Ingrediencie
 250 g bielych fazulí z plechovky
 1 tbsp olivového oleja
 1 tsp lahôdkového droždia
 ¼ tsp kurkumy
 ¼ tsp čiernej soli
 1 tbsp horčice
 1 dash čierne korenie
Voliteľné ingrediencie
 1 údené tofu
 1 jarná cibuľka / pažítka

Postup
1

Fazule scedíme a poriadne prepláchneme. Potom ich dohladka rozmixujeme so všetkými ostatnými ingredienciami vo food processore alebo tyčovým mixérom. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme pridať trocha viac oleja alebo rastlinného masla.

2

Do nátierky môžeme primiešať jarnú cibuľku, pažítku alebo nadrobno nakrájané údené tofu pre zaujímavú štruktúru a pridaný proteín. Podávame na čerstvom chlebe.

Ingredients

Ingrediencie
 250 g bielych fazulí z plechovky
 1 tbsp olivového oleja
 1 tsp lahôdkového droždia
 ¼ tsp kurkumy
 ¼ tsp čiernej soli
 1 tbsp horčice
 1 dash čierne korenie
Voliteľné ingrediencie
 1 údené tofu
 1 jarná cibuľka / pažítka

Directions

Postup
1

Fazule scedíme a poriadne prepláchneme. Potom ich dohladka rozmixujeme so všetkými ostatnými ingredienciami vo food processore alebo tyčovým mixérom. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme pridať trocha viac oleja alebo rastlinného masla.

2

Do nátierky môžeme primiešať jarnú cibuľku, pažítku alebo nadrobno nakrájané údené tofu pre zaujímavú štruktúru a pridaný proteín. Podávame na čerstvom chlebe.

Fazuľová (ne)vajíčková nátierka