Chlieb v (ne)vajíčku

Aj vegáni si môžu pochutnať na obľúbenej raňajkovej klasike – a to bez cholesterolu a utrpenia zvierat.
Category, , DifficultyZačiatočníkYields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins
Ingrediencie
 70 g cícerovej múky
 150 ml nesladeného sójového mlieka
 ¼ tsp kurkumy
 ¼ tsp mletej sladkej papriky
 ¾ tsp obyčajnej soli
 1 tbsp vody
 1 dash čiernej soli
 5 menších krajcov chleba
 olej
Postup
1

V hlbokom tanieri poriadne premiešame cícerovú múku, sójové mlieko, kurkumu, mletú papriku, soľ a vodu.

2

Na panvicu nalejeme tenkú vrstvu oleja. Keď je olej horúci, teplotu mierne znížime, plátky chleba namáčame v zmesi a opekáme dozlatista z oboch strán.

3

Hotové chlebíky odkladáme na papierový obrúsok, necháme ich trocha vychladnúť a až potom ich jemne posypeme čiernou soľou. Jej vajíčková chuť by sa pri smažení totiž stratila. Podávame s kečupom alebo zeleninou.

Ingredients

Ingrediencie
 70 g cícerovej múky
 150 ml nesladeného sójového mlieka
 ¼ tsp kurkumy
 ¼ tsp mletej sladkej papriky
 ¾ tsp obyčajnej soli
 1 tbsp vody
 1 dash čiernej soli
 5 menších krajcov chleba
 olej

Directions

Postup
1

V hlbokom tanieri poriadne premiešame cícerovú múku, sójové mlieko, kurkumu, mletú papriku, soľ a vodu.

2

Na panvicu nalejeme tenkú vrstvu oleja. Keď je olej horúci, teplotu mierne znížime, plátky chleba namáčame v zmesi a opekáme dozlatista z oboch strán.

3

Hotové chlebíky odkladáme na papierový obrúsok, necháme ich trocha vychladnúť a až potom ich jemne posypeme čiernou soľou. Jej vajíčková chuť by sa pri smažení totiž stratila. Podávame s kečupom alebo zeleninou.

Chlieb v (ne)vajíčku