Autorka receptu: Ivana Kocová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/ivka_veggierecipes/ )
Fazuľu namočíme na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc vo vode. Potom ju prepláchneme, pridáme do veľkého hrnca a zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom.
Pridáme celé čierne korenie a bobkový list.
Varíme za občasného miešania do polomäkka, cca 40 minút.
Zatiaľ si nakrájame zeleninu. Po 40 minútach pridáme k fazuli petržlen, mrkvy, celú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a zeler.
Po cca 10 minútach varenia pridáme aj nakrájané zemiaky a varíme ešte ďalších 20 minút, resp. pokým nie je mäkká všetka zelenina a zemiaky.
Po dovarení môžeme dochutiť pretlačeným cesnakom, octom, citrónovou šťavou. Môžeme pridať aj soľ, štipku cukru, mleté čierne korenie a chilli.
Pred servírovaním pridáme petržlenovú vňať, môžeme ešte okoreniť a pripravíme si naše obľúbené pečivo alebo chlieb.
Ingredients
Directions
Fazuľu namočíme na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc vo vode. Potom ju prepláchneme, pridáme do veľkého hrnca a zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom.
Pridáme celé čierne korenie a bobkový list.
Varíme za občasného miešania do polomäkka, cca 40 minút.
Zatiaľ si nakrájame zeleninu. Po 40 minútach pridáme k fazuli petržlen, mrkvy, celú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a zeler.
Po cca 10 minútach varenia pridáme aj nakrájané zemiaky a varíme ešte ďalších 20 minút, resp. pokým nie je mäkká všetka zelenina a zemiaky.
Po dovarení môžeme dochutiť pretlačeným cesnakom, octom, citrónovou šťavou. Môžeme pridať aj soľ, štipku cukru, mleté čierne korenie a chilli.
Pred servírovaním pridáme petržlenovú vňať, môžeme ešte okoreniť a pripravíme si naše obľúbené pečivo alebo chlieb.