Vegánske ovsené lievance

Ovsená kaša v sofistikovanejšej forme – neskutočne lahodné vegánske lievance, takmer ako z americkej reklamy.

Category, , , DifficultyZačiatočníkYields2 Servings

Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

Ingrediencie
 250 ml rastlinného mlieka
 1 tbsp jablčného octu
 1 tbsp tekutého sladidla (javorový sirup, agáve...)
 150 g ovsených vločiek pomletých na múku
 2 tsp kypriaceho prášku
 ¼ tsp sódy bikarbóny
 ½ tsp mletej škorice
 ½ tsp vanilkového extraktu
 štipka soli
 olej
Voliteľné ingrediencie
 javorový sirup
 strúhaný kokos
 ovocie
 arašidové maslo
 džem

Postup
1

K mlieku pridáme jablčný ocot a ľubovoľné tekuté sladidlo. Premiešame.

2

Ovsené vločky si namelieme v elektrickom mlynčeku na kávu alebo food processore na jemnú múku. Ovsenú múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou, škoricou a štipkou soli.

3

Panvicu jemne potrieme olejom a rozohrejeme na strednú až mierne vyššiu teplotu.

4

Až keď je panvica vyhriata zmiešame suché ingrediencie s mokrými a pridáme aj vanilkový extrakt. Ak by sme nechali zmes odstáť, mohla by príliš zhustnúť.

5

Na panvici tvarujeme lievance, ktoré nie sú príliš široké ani hrubé, aby sa dobre prepiekli, a dobre sa s nimi pracovalo. Vysmážame na strednej teplote asi minútu až 2, kým nespozorujeme bublinky na okraji. Potom lievanec opatrne naberieme obracačkou, prevrátime, a smažíme ešte aspoň minútu z druhej strany.

6

Hotové lievance natrieme džemom alebo arašidovým maslom, prípadne polejeme javorovým sirupom a pridáme ľubovoľné ovocie.

 

Ingredients

Ingrediencie
 250 ml rastlinného mlieka
 1 tbsp jablčného octu
 1 tbsp tekutého sladidla (javorový sirup, agáve...)
 150 g ovsených vločiek pomletých na múku
 2 tsp kypriaceho prášku
 ¼ tsp sódy bikarbóny
 ½ tsp mletej škorice
 ½ tsp vanilkového extraktu
 štipka soli
 olej
Voliteľné ingrediencie
 javorový sirup
 strúhaný kokos
 ovocie
 arašidové maslo
 džem

Directions

Postup
1

K mlieku pridáme jablčný ocot a ľubovoľné tekuté sladidlo. Premiešame.

2

Ovsené vločky si namelieme v elektrickom mlynčeku na kávu alebo food processore na jemnú múku. Ovsenú múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou, škoricou a štipkou soli.

3

Panvicu jemne potrieme olejom a rozohrejeme na strednú až mierne vyššiu teplotu.

4

Až keď je panvica vyhriata zmiešame suché ingrediencie s mokrými a pridáme aj vanilkový extrakt. Ak by sme nechali zmes odstáť, mohla by príliš zhustnúť.

5

Na panvici tvarujeme lievance, ktoré nie sú príliš široké ani hrubé, aby sa dobre prepiekli, a dobre sa s nimi pracovalo. Vysmážame na strednej teplote asi minútu až 2, kým nespozorujeme bublinky na okraji. Potom lievanec opatrne naberieme obracačkou, prevrátime, a smažíme ešte aspoň minútu z druhej strany.

6

Hotové lievance natrieme džemom alebo arašidovým maslom, prípadne polejeme javorovým sirupom a pridáme ľubovoľné ovocie.

Vegánske ovsené lievance