Sviečková s grilovaným tofu

Voňavá omáčka z koreňovej zeleniny s chrumkavým tofu – nedeľný obed ako vyšitý, a ešte k tomu aj vegánsky!

Category, , DifficultyZačiatočníkYields3 Servings

Prep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr

Ingrediencie
 350 g mrazenej alebo čerstvej zmesi mrkvy, petržlenu a zeleru
 1 tbsp slnečnicového oleja
 1 stredne veľká cibuľa
 6 guličiek nového korenia
 1 bobkový list
 100 ml rastlinnej smotany
 soľ
 cukor
 čierne korenie
 citrónová šťava
 1 balenie údeného tofu
 1 tbsp sójovej omáčky
 ½ tsp sušeného cesnaku
 1 tbsp slnečnicového oleja
 1 vegánska parená knedľa (bežne dostať v Tescu),
 brusnice

Postup
1

Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nové korenie, štipku cukru a soli, a chvíľu miešame, kým sa korenie nerozvonia. Následne pridáme nakrájanú zeleninu a bobkový list. Chvíľu spolu všetko restujeme a následne zalejeme vodou tak, aby bola zmes akurát pokrytá.

2

Varíme do úplného zmäknutia zeleniny. Potom zo zmesi vyberieme guličky nového korenia a bobkový list, a dohladka ju rozmixujeme. V prípade potreby prilejeme trocha vody.

3

Do omáčky prilejeme rastlinnú smotanu, osolíme a okoreníme podľa chuti, prípadne pridáme trocha citrónovej štavy a necháme znova chvíľu prejsť varom.

4

Údené tofu nakrájame na užšie plátky a pripravíme si jednoduchú marinádu zmiešaním sójovej omáčky, sušeného cesnaku a oleja. Tofu zľahka potrieme z oboch strán marinádou a položíme ho na horúcu grilovaciu panvicu. Po dvoch-troch minútach ho otočíme a necháme opiecť aj z druhej strany.

5

Omáčku a grilované tofu podávame s parenou knedľou a brusnicami.

 

Ingredients

Ingrediencie
 350 g mrazenej alebo čerstvej zmesi mrkvy, petržlenu a zeleru
 1 tbsp slnečnicového oleja
 1 stredne veľká cibuľa
 6 guličiek nového korenia
 1 bobkový list
 100 ml rastlinnej smotany
 soľ
 cukor
 čierne korenie
 citrónová šťava
 1 balenie údeného tofu
 1 tbsp sójovej omáčky
 ½ tsp sušeného cesnaku
 1 tbsp slnečnicového oleja
 1 vegánska parená knedľa (bežne dostať v Tescu),
 brusnice

Directions

Postup
1

Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nové korenie, štipku cukru a soli, a chvíľu miešame, kým sa korenie nerozvonia. Následne pridáme nakrájanú zeleninu a bobkový list. Chvíľu spolu všetko restujeme a následne zalejeme vodou tak, aby bola zmes akurát pokrytá.

2

Varíme do úplného zmäknutia zeleniny. Potom zo zmesi vyberieme guličky nového korenia a bobkový list, a dohladka ju rozmixujeme. V prípade potreby prilejeme trocha vody.

3

Do omáčky prilejeme rastlinnú smotanu, osolíme a okoreníme podľa chuti, prípadne pridáme trocha citrónovej štavy a necháme znova chvíľu prejsť varom.

4

Údené tofu nakrájame na užšie plátky a pripravíme si jednoduchú marinádu zmiešaním sójovej omáčky, sušeného cesnaku a oleja. Tofu zľahka potrieme z oboch strán marinádou a položíme ho na horúcu grilovaciu panvicu. Po dvoch-troch minútach ho otočíme a necháme opiecť aj z druhej strany.

5

Omáčku a grilované tofu podávame s parenou knedľou a brusnicami.

Sviečková s grilovaným tofu