Čas prípravy30 min.Čas varenia30 min.Celkový čas1 hod.
Ingrediencie
350 g mrazenej alebo čerstvej zmesi mrkvy, petržlenu a zeleru
1 pl slnečnicového oleja
1 stredne veľká cibuľa
6 guličiek nového korenia
1 bobkový list
100 ml rastlinnej smotany
soľ
cukor
čierne korenie
citrónová šťava
1 balenie údeného tofu
1 pl sójovej omáčky
½ čl sušeného cesnaku
1 pl slnečnicového oleja
1 vegánska parená knedľa (bežne dostať v Tescu),
brusnice
Postup
1Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nové korenie, štipku cukru a soli, a chvíľu miešame, kým sa korenie nerozvonia. Následne pridáme nakrájanú zeleninu a bobkový list. Chvíľu spolu všetko restujeme a následne zalejeme vodou tak, aby bola zmes akurát pokrytá.
2Varíme do úplného zmäknutia zeleniny. Potom zo zmesi vyberieme guličky nového korenia a bobkový list, a dohladka ju rozmixujeme. V prípade potreby prilejeme trocha vody.
3Do omáčky prilejeme rastlinnú smotanu, osolíme a okoreníme podľa chuti, prípadne pridáme trocha citrónovej štavy a necháme znova chvíľu prejsť varom.
4Údené tofu nakrájame na užšie plátky a pripravíme si jednoduchú marinádu zmiešaním sójovej omáčky, sušeného cesnaku a oleja. Tofu zľahka potrieme z oboch strán marinádou a položíme ho na horúcu grilovaciu panvicu. Po dvoch-troch minútach ho otočíme a necháme opiecť aj z druhej strany.
5Omáčku a grilované tofu podávame s parenou knedľou a brusnicami.
Ingrediencie
Ingrediencie
350 g mrazenej alebo čerstvej zmesi mrkvy, petržlenu a zeleru
1 pl slnečnicového oleja
1 stredne veľká cibuľa
6 guličiek nového korenia
1 bobkový list
100 ml rastlinnej smotany
soľ
cukor
čierne korenie
citrónová šťava
1 balenie údeného tofu
1 pl sójovej omáčky
½ čl sušeného cesnaku
1 pl slnečnicového oleja
1 vegánska parená knedľa (bežne dostať v Tescu),
brusnice
Pokyny
Postup
1Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nové korenie, štipku cukru a soli, a chvíľu miešame, kým sa korenie nerozvonia. Následne pridáme nakrájanú zeleninu a bobkový list. Chvíľu spolu všetko restujeme a následne zalejeme vodou tak, aby bola zmes akurát pokrytá.
2Varíme do úplného zmäknutia zeleniny. Potom zo zmesi vyberieme guličky nového korenia a bobkový list, a dohladka ju rozmixujeme. V prípade potreby prilejeme trocha vody.
3Do omáčky prilejeme rastlinnú smotanu, osolíme a okoreníme podľa chuti, prípadne pridáme trocha citrónovej štavy a necháme znova chvíľu prejsť varom.
4Údené tofu nakrájame na užšie plátky a pripravíme si jednoduchú marinádu zmiešaním sójovej omáčky, sušeného cesnaku a oleja. Tofu zľahka potrieme z oboch strán marinádou a položíme ho na horúcu grilovaciu panvicu. Po dvoch-troch minútach ho otočíme a necháme opiecť aj z druhej strany.
5Omáčku a grilované tofu podávame s parenou knedľou a brusnicami.
Sviečková s grilovaným tofu