Šampiňónovo‑špenátový quiche s tofu

Týmto šťavnatým slaným koláčom zaiste zahviezdite nielen na rodinných oslavách ale aj na letných piknikoch.

Autorka receptu: Alexandra Podhorová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/somsova/ )

Category, , , , DifficultyIntermediateYields6 Servings
Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr
 300 g šampiňónov
 100 g čerstvý špenát
 ½ šálky cherry paradajok
 250 g lístkového cesta
 2 lyžice hladkej múky
 2 lyžice rastlinného mlieka
 2 balenia naturálneho tofu od Luntera
 1 cibuľu
 3 strúčiky cesnaku
 2 lyžice oleja
 soľ, korenie podľa chuti
 muškátový oriešok, sušený cesnak, sušená cibuľa (voliteľné)
1

Cibuľu podusíme dozlatista a pridáme k nej cesnak. Pridáme aj šampiňóny a podusíme ich kým nezmäknú. Nakoniec pridáme ešte špenát a počkáme dovtedy, kým nezvädne. Mierne posolíme a pokoreníme a odstavíme z ohňa.

2

Rukami rozdrvíme biele tofu a vložíme ho do mixéra spolu s 1/2 ČL soli a ďalšími koreninami, 1 lyžicou rastlinného mlieka a múkou. Mixujeme dovtedy, kým nebude zmes hladká ale zároveň hustá. Ak by však bola hustá až príliš a bránilo by to mixovaniu, pridáme ešte trochu mlieka.

3

Vymixovanú plnku vložíme do väčšej misky a vmiešame doň hubovo špenátovú zmes z panvice. Následne ju vylejeme na okrúhly plech, ktorý sme si vystlali lístkovým cestom a rovnomerne zmes rozotrieme špachtľou.

4

Na vrch koláča poukladáme prekrojené cherry paradajky a pečieme v rúre 30-40 minút, kým bude plnka pevná a na povrchu zlatistá.

5

Pred servírovaním necháme koláč aspoň 10 minút vychladnúť a servírujeme buď samostatne alebo so šalátom, či inou prílohou.

Ingredients

 300 g šampiňónov
 100 g čerstvý špenát
 ½ šálky cherry paradajok
 250 g lístkového cesta
 2 lyžice hladkej múky
 2 lyžice rastlinného mlieka
 2 balenia naturálneho tofu od Luntera
 1 cibuľu
 3 strúčiky cesnaku
 2 lyžice oleja
 soľ, korenie podľa chuti
 muškátový oriešok, sušený cesnak, sušená cibuľa (voliteľné)

Directions

1

Cibuľu podusíme dozlatista a pridáme k nej cesnak. Pridáme aj šampiňóny a podusíme ich kým nezmäknú. Nakoniec pridáme ešte špenát a počkáme dovtedy, kým nezvädne. Mierne posolíme a pokoreníme a odstavíme z ohňa.

2

Rukami rozdrvíme biele tofu a vložíme ho do mixéra spolu s 1/2 ČL soli a ďalšími koreninami, 1 lyžicou rastlinného mlieka a múkou. Mixujeme dovtedy, kým nebude zmes hladká ale zároveň hustá. Ak by však bola hustá až príliš a bránilo by to mixovaniu, pridáme ešte trochu mlieka.

3

Vymixovanú plnku vložíme do väčšej misky a vmiešame doň hubovo špenátovú zmes z panvice. Následne ju vylejeme na okrúhly plech, ktorý sme si vystlali lístkovým cestom a rovnomerne zmes rozotrieme špachtľou.

4

Na vrch koláča poukladáme prekrojené cherry paradajky a pečieme v rúre 30-40 minút, kým bude plnka pevná a na povrchu zlatistá.

5

Pred servírovaním necháme koláč aspoň 10 minút vychladnúť a servírujeme buď samostatne alebo so šalátom, či inou prílohou.

Šampiňónovo‑špenátový quiche s tofu