Autorka receptu: Alexandra Podhorová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/somsova/ )
Čas prípravy20 min.Čas varenia40 min.Celkový čas1 hod.
300 g šampiňónov
100 g čerstvý špenát
½ šálky cherry paradajok
250 g lístkového cesta
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice rastlinného mlieka
2 balenia naturálneho tofu od Luntera
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
soľ, korenie podľa chuti
muškátový oriešok, sušený cesnak, sušená cibuľa (voliteľné)
1Cibuľu podusíme dozlatista a pridáme k nej cesnak. Pridáme aj šampiňóny a podusíme ich kým nezmäknú. Nakoniec pridáme ešte špenát a počkáme dovtedy, kým nezvädne. Mierne posolíme a pokoreníme a odstavíme z ohňa.
2Rukami rozdrvíme biele tofu a vložíme ho do mixéra spolu s 1/2 ČL soli a ďalšími koreninami, 1 lyžicou rastlinného mlieka a múkou. Mixujeme dovtedy, kým nebude zmes hladká ale zároveň hustá. Ak by však bola hustá až príliš a bránilo by to mixovaniu, pridáme ešte trochu mlieka.
3Vymixovanú plnku vložíme do väčšej misky a vmiešame doň hubovo špenátovú zmes z panvice. Následne ju vylejeme na okrúhly plech, ktorý sme si vystlali lístkovým cestom a rovnomerne zmes rozotrieme špachtľou.
4Na vrch koláča poukladáme prekrojené cherry paradajky a pečieme v rúre 30-40 minút, kým bude plnka pevná a na povrchu zlatistá.
5Pred servírovaním necháme koláč aspoň 10 minút vychladnúť a servírujeme buď samostatne alebo so šalátom, či inou prílohou.
Ingrediencie
300 g šampiňónov
100 g čerstvý špenát
½ šálky cherry paradajok
250 g lístkového cesta
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice rastlinného mlieka
2 balenia naturálneho tofu od Luntera
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
soľ, korenie podľa chuti
muškátový oriešok, sušený cesnak, sušená cibuľa (voliteľné)
Pokyny
1Cibuľu podusíme dozlatista a pridáme k nej cesnak. Pridáme aj šampiňóny a podusíme ich kým nezmäknú. Nakoniec pridáme ešte špenát a počkáme dovtedy, kým nezvädne. Mierne posolíme a pokoreníme a odstavíme z ohňa.
2Rukami rozdrvíme biele tofu a vložíme ho do mixéra spolu s 1/2 ČL soli a ďalšími koreninami, 1 lyžicou rastlinného mlieka a múkou. Mixujeme dovtedy, kým nebude zmes hladká ale zároveň hustá. Ak by však bola hustá až príliš a bránilo by to mixovaniu, pridáme ešte trochu mlieka.
3Vymixovanú plnku vložíme do väčšej misky a vmiešame doň hubovo špenátovú zmes z panvice. Následne ju vylejeme na okrúhly plech, ktorý sme si vystlali lístkovým cestom a rovnomerne zmes rozotrieme špachtľou.
4Na vrch koláča poukladáme prekrojené cherry paradajky a pečieme v rúre 30-40 minút, kým bude plnka pevná a na povrchu zlatistá.
5Pred servírovaním necháme koláč aspoň 10 minút vychladnúť a servírujeme buď samostatne alebo so šalátom, či inou prílohou.
Šampiňónovo‑špenátový quiche s tofu