Ovocný koláč s vegánskou želatínou

Pripravte si lahodný a osviežujúci ovocný koláč s vegánskou želatínou. S týmto receptom to zvládnete raz, dva!
Category, DifficultyIntermediate

Pripravte si lahodný a osviežujúci ovocný koláč s vegánskou želatínou. S týmto receptom to zvládnete raz, dva!

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time45 minsTotal Time50 mins
Ingrediencie na cesto
 500 g rastlinného jogurtu
 1 PL vínneho octu
 300 g hladkej múky
 1 ČL prášku do pečiva
 1 ČL sódy bikarbóny
 160 g práškového cukru
 80 g repkového oleja
Ingredience na krém
 1 liter mandľového mlieka
 120 g Zlatého klasu
 120 g kryštálového cukru
 150 g rastlinného masla
 vanilkový prášok / vanilkový lusk
Ingrediencie na želatínu
 lekvár
 ľubovoľné čerstvé/zavárané ovocie
 2 balenia vega gélu
 2 PL šťavy z citróna
 2 PL cukru
 600 ml vody
Postup
1

Najskôr si pripravíme korpus. Do jogurtu pridáme vínny ocot, necháme 5 minút postáť a následne prilejeme repkový olej a premiešame. Do tejto zmesi na cesto pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne zamiešame. Ak je cesto príliš husté, prilejeme 0,5 dcl vriacej vody. Namočíme si plech trochou vodoy a vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejeme na plech a pečieme 15-20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

2

Kým sa nám korpus pečie, pripravíme si krém. Časť mlieka (800 ml) privedieme k varu. Ostatné ingrediencie na krém vymiešame so zvyškom mlieka a pridáme k vriacemu mlieku. Povaríme 3-4 minúty, odstavíme z ohňa a ešte občas premiešame. Do teplého (nie však horúceho!) pudingu primiešame maslo.

3

800ml mlieka privedieme k varu. Vo zvyšku mlieka vymiešame všetky ingrediencie na krém a prilejeme k vriacemu mlieku. Povarime 3-4 min. Odstavíme z ohňa a občas premiešame. Do teplého (nie horúceho) pudingu primiešame maslo.

4

Vegánsku želatínu si pripravíme jednoducho s pomocou vega gélu. Ten spolu s cukrom, šťavou z citróna a 600 ml vody varíme 2 minúty. Následne gél odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť.

5

Vychladnutý korpus potrieme lekvárom, pudingovým krémom, na ktorý poukladáme ovocie. Vychladnutou želatínou opatrne zalejeme ovocie a takto pripravený koláč necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2-3 hodiny.

Ingredients

Ingrediencie na cesto
 500 g rastlinného jogurtu
 1 PL vínneho octu
 300 g hladkej múky
 1 ČL prášku do pečiva
 1 ČL sódy bikarbóny
 160 g práškového cukru
 80 g repkového oleja
Ingredience na krém
 1 liter mandľového mlieka
 120 g Zlatého klasu
 120 g kryštálového cukru
 150 g rastlinného masla
 vanilkový prášok / vanilkový lusk
Ingrediencie na želatínu
 lekvár
 ľubovoľné čerstvé/zavárané ovocie
 2 balenia vega gélu
 2 PL šťavy z citróna
 2 PL cukru
 600 ml vody

Directions

Postup
1

Najskôr si pripravíme korpus. Do jogurtu pridáme vínny ocot, necháme 5 minút postáť a následne prilejeme repkový olej a premiešame. Do tejto zmesi na cesto pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne zamiešame. Ak je cesto príliš husté, prilejeme 0,5 dcl vriacej vody. Namočíme si plech trochou vodoy a vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejeme na plech a pečieme 15-20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

2

Kým sa nám korpus pečie, pripravíme si krém. Časť mlieka (800 ml) privedieme k varu. Ostatné ingrediencie na krém vymiešame so zvyškom mlieka a pridáme k vriacemu mlieku. Povaríme 3-4 minúty, odstavíme z ohňa a ešte občas premiešame. Do teplého (nie však horúceho!) pudingu primiešame maslo.

3

800ml mlieka privedieme k varu. Vo zvyšku mlieka vymiešame všetky ingrediencie na krém a prilejeme k vriacemu mlieku. Povarime 3-4 min. Odstavíme z ohňa a občas premiešame. Do teplého (nie horúceho) pudingu primiešame maslo.

4

Vegánsku želatínu si pripravíme jednoducho s pomocou vega gélu. Ten spolu s cukrom, šťavou z citróna a 600 ml vody varíme 2 minúty. Následne gél odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť.

5

Vychladnutý korpus potrieme lekvárom, pudingovým krémom, na ktorý poukladáme ovocie. Vychladnutou želatínou opatrne zalejeme ovocie a takto pripravený koláč necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2-3 hodiny.

Ovocný koláč s vegánskou želatínou