Trojvrstvový vegánsky orieškový cheesecake

Tento hutný orieškový cheesecake vám dodá potrebnú energiu a vďaka rôznym druhom orechov aj potrebné minerály a vitamíny.

Autorka receptu: Ivana Kocová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/ivka_veggierecipes/ )

Category, , DifficultyZačiatočníkYields1 Serving
Prep Time40 minsCook Time6 hrsTotal Time6 hrs 40 mins
Základná vrstva
 1 ½ šálky lúpaných orechov podľa vlastného výberu (mandle, arašidy, lieskovce)
 8 väčších datlí (bez kôstky, vopred namočených)
 2 PL krému Powerlogy Organic Nougat Cream
 štipka soli
 1 - 2 PL javorového sirupu (podľa potreby viac alebo menej, všetko závisí od toho, aké datle a orechy sa použijú, podľa toho pridávame kokosový olej aj javorový sirup)
 Powerlogy MCT Oil (podľa potreby, ak sa nám zdá základ stále sypký pridáme 1 - 2 PL)
Cheesecake plnka (môžete pripraviť jednu vrstvu, prípadne navrstviť aj ďalšiu na vyšší cheesecake)
 1 šálka kešu orieškov (vopred namočených na cca 10 minút)
 1 plechovka kokosového mlieka (použijeme iba smotanu z vrchnej časti)
 ½ šálky Powerlogy Organic Nougat Cream v kombinácii s Powerlogy Organic Cashew Cream
 4 PL javorového sirupu
 3 PL kokosového oleja Powerlogy MCT Oil
 1 PL citrónovej šťavy
 1 čl mletej vanilky alebo vanilkového extraktu
Vrstva arašidového masla
 ½ šálky arašidového masla
 3 PL javorového sirupu
 štipka soli
 za hrsť mletých orieškov
Zdobenie
 lieskové orechy (prípadne iné)
 Powerlogy Kurkuma Choco (hobliny, kúsky)
Základná vrstva
1

Do mixéra pridáme orechy podľa vlastného výberu a mixujeme, pokým sa nevytvorí jemná oriešková drť. Potom pridáme datle (vopred namočené, na cca 10 minút), Powerlogy Organic Nougat Cream a štipku soli. Zmes ďalej mixujeme pokým sa ingrediencie nespoja. Nakoniec podľa potreby pridáme Powerlogy MCT Oil - kokosový olej a javorový sirup (podľa toho, aká je zmes sypká) a pokračujeme v mixovaní, pokým nebude zmes “lepkavá”.

2

Takto pripravené cesto povtláčame do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Bloggerka Ivka použila formu 20x20. Na dno formy pridáme trošku oleja, rozotrieme a navrch dáme papier na pečenie (aby sa papier nehýbal, keď budeme vkladať cesto). Cesto rovnomerne pritláčame do roviny alebo vytiahneme aj po bokoch formy (ak aj po bokoch, potrieme predtým formu olejom alebo dáme aj po bokoch papier na pečenie). Pokým sa pripraví krém, toto cesto necháme stuhnúť v chladničke/mrazničke.

Cheesecake plnka
3

Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, pokým nebude zmes úplne hladká a krémová. Potom nalejeme plnku do formy a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť na cca 3 hodiny.

Vrstva arašidového masla
4

Vymiešame arašidové maslo, javorový sirup, oriešky a štipku soli.
Keď je vrstva plnky poriadne stuhnutá, nalejeme zmes navrch a rovnomerne rozotrieme. Pomocou druhej strany lyžice môžeme pekne vytvarovať. Potom cheesecake vložíme naspäť do mrazničky a necháme stuhnúť na cca hodinku.

5

Koláč po úplnom stuhnutí ozdobíme vrstvou arašidového masla, orieškami, hoblinami čokolády Powerlogy Kurkuma Choco. Hodinu pred podávaním necháme koláč rozmraziť a nakrájame mokrým horúcim nožom. Zvyšné porcie môžeme dať zamraziť. Ak chceme koláč vyšší, ďalej vrstvíme plnkou a vrstvou arašidového masla. Zakončiť ho môžeme aj vrstvou čokolády/resp. čokoládovou polevou.

Ingredients

Základná vrstva
 1 ½ šálky lúpaných orechov podľa vlastného výberu (mandle, arašidy, lieskovce)
 8 väčších datlí (bez kôstky, vopred namočených)
 2 PL krému Powerlogy Organic Nougat Cream
 štipka soli
 1 - 2 PL javorového sirupu (podľa potreby viac alebo menej, všetko závisí od toho, aké datle a orechy sa použijú, podľa toho pridávame kokosový olej aj javorový sirup)
 Powerlogy MCT Oil (podľa potreby, ak sa nám zdá základ stále sypký pridáme 1 - 2 PL)
Cheesecake plnka (môžete pripraviť jednu vrstvu, prípadne navrstviť aj ďalšiu na vyšší cheesecake)
 1 šálka kešu orieškov (vopred namočených na cca 10 minút)
 1 plechovka kokosového mlieka (použijeme iba smotanu z vrchnej časti)
 ½ šálky Powerlogy Organic Nougat Cream v kombinácii s Powerlogy Organic Cashew Cream
 4 PL javorového sirupu
 3 PL kokosového oleja Powerlogy MCT Oil
 1 PL citrónovej šťavy
 1 čl mletej vanilky alebo vanilkového extraktu
Vrstva arašidového masla
 ½ šálky arašidového masla
 3 PL javorového sirupu
 štipka soli
 za hrsť mletých orieškov
Zdobenie
 lieskové orechy (prípadne iné)
 Powerlogy Kurkuma Choco (hobliny, kúsky)

Directions

Základná vrstva
1

Do mixéra pridáme orechy podľa vlastného výberu a mixujeme, pokým sa nevytvorí jemná oriešková drť. Potom pridáme datle (vopred namočené, na cca 10 minút), Powerlogy Organic Nougat Cream a štipku soli. Zmes ďalej mixujeme pokým sa ingrediencie nespoja. Nakoniec podľa potreby pridáme Powerlogy MCT Oil - kokosový olej a javorový sirup (podľa toho, aká je zmes sypká) a pokračujeme v mixovaní, pokým nebude zmes “lepkavá”.

2

Takto pripravené cesto povtláčame do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Bloggerka Ivka použila formu 20x20. Na dno formy pridáme trošku oleja, rozotrieme a navrch dáme papier na pečenie (aby sa papier nehýbal, keď budeme vkladať cesto). Cesto rovnomerne pritláčame do roviny alebo vytiahneme aj po bokoch formy (ak aj po bokoch, potrieme predtým formu olejom alebo dáme aj po bokoch papier na pečenie). Pokým sa pripraví krém, toto cesto necháme stuhnúť v chladničke/mrazničke.

Cheesecake plnka
3

Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, pokým nebude zmes úplne hladká a krémová. Potom nalejeme plnku do formy a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť na cca 3 hodiny.

Vrstva arašidového masla
4

Vymiešame arašidové maslo, javorový sirup, oriešky a štipku soli.
Keď je vrstva plnky poriadne stuhnutá, nalejeme zmes navrch a rovnomerne rozotrieme. Pomocou druhej strany lyžice môžeme pekne vytvarovať. Potom cheesecake vložíme naspäť do mrazničky a necháme stuhnúť na cca hodinku.

5

Koláč po úplnom stuhnutí ozdobíme vrstvou arašidového masla, orieškami, hoblinami čokolády Powerlogy Kurkuma Choco. Hodinu pred podávaním necháme koláč rozmraziť a nakrájame mokrým horúcim nožom. Zvyšné porcie môžeme dať zamraziť. Ak chceme koláč vyšší, ďalej vrstvíme plnkou a vrstvou arašidového masla. Zakončiť ho môžeme aj vrstvou čokolády/resp. čokoládovou polevou.

Trojvrstvový vegánsky orieškový cheesecake