Nátierka zo sušených paradajok

Táto nátierka neobsahuje žiadne alergény, farbou pripomína tatarák a môže byť skvelou rýchlou pochúťkou pre nečakanú návštevu.

Autor receptu: Dušan Caja

Category, , , , DifficultyZačiatočníkYields6 Servings
Prep Time5 minsCook Time5 minsTotal Time10 mins
 160 g sušených paradajok (v oleji)
 240 g uvareného cíceru (alebo 1 konzerva) 
 1-2 strúčiky cesnaku 
 1 ČL oregana 
 soľ
1

Paradajky v oleji scedíme. Budeme ich potrebovať 160 g. Spolu s cícerom ich dáme do food processora, pridáme asi 1 PL oleja z paradajok, 1-2 strúčiky cesnaku a 1 ČL oregana.

2

Všetko dohladka rozmixujeme. Ak treba, dochutíme soľou. Výborne chutí s celozrnným pečivom alebo aj ako dip k zelenine.

3

Môžeme pridať ešte trochu oleja a chilli a podávať s hriankami ako vegánsku verziu pikantnej zmesi na hrianky. 

Ingredients

 160 g sušených paradajok (v oleji)
 240 g uvareného cíceru (alebo 1 konzerva) 
 1-2 strúčiky cesnaku 
 1 ČL oregana 
 soľ

Directions

1

Paradajky v oleji scedíme. Budeme ich potrebovať 160 g. Spolu s cícerom ich dáme do food processora, pridáme asi 1 PL oleja z paradajok, 1-2 strúčiky cesnaku a 1 ČL oregana.

2

Všetko dohladka rozmixujeme. Ak treba, dochutíme soľou. Výborne chutí s celozrnným pečivom alebo aj ako dip k zelenine.

3

Môžeme pridať ešte trochu oleja a chilli a podávať s hriankami ako vegánsku verziu pikantnej zmesi na hrianky. 

Nátierka zo sušených paradajok