Autorka receptu: Alexandra Podhorová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/somsova/ )
Čas prípravy2 hod.Čas varenia45 min.Celkový čas2 hod. 45 min.
Ingrediencie
2 balenia Garden Gourmet nudličiek
400 ml kokosového mlieka z plechovky
1 PL paradajkového pretlaku
2 PL rastlinného bieleho jogurtu
soľ
čierne korenie
čerstvý koriander
Masala pasta
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 cm čerstvého zázvoru
2 ČL korenia garam masala
1 ČL kurkumy
1 ČL chilli
šťava z jedného citróna
hrsť lúpaných mandlí
Naan
¾ šálky teplej vody
1 ČL sušeného droždia
1 ČL cukru
2 šálky hladkej múky
1 ČL soli
¾ ČL prášku do pečiva
3 PL rastlinného bieleho jogurtu
2 PL oleja
rastlinný margarín alebo olej na potretie
1Do teplej vody pridáme sušené droždie a cukor, premiešame, prikryjeme a necháme v teple zhruba 10 minút odpočívať.
Medzičasom si vo väčšej mise zmiešame múku, soľ a prášok do pečiva.
Keď nám droždie bublinkuje, pridáme rastlinný jogurt, olej a premiešame.
Primiešame suché ingrediencie a premiešame za pomoci vidličky - cesto bude lepivé.
Vyklopíme na pomúčený povrch a 5x predkladáme, vyformujeme voľný bochník.
2Umiestnime naspäť do misy, potrieme troškou oleja a prikryjeme.
Necháme pôsobiť na teplom mieste 2 hodiny (maximálne 4 hodiny).
Cesto preložíme z misy na pomúčený povrch a prekladáme 30 sekúnd (ak sa cesto veľmi lepí môžeme pridať viacej múky).
Cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov.
Jemne prekladáme každú časť kým sa nevyformuje voľný bochník. Prikryjeme a necháme odpočívať 10 minút.
3Na miernom ohni si zohrejeme panvicu.
Na pomúčenom povrchu si rozvaľkáme kúsok cesta do oválneho tvaru.
Opatrne otočíme a potrieme troškou vody.
Položíme na panvicu vlhkou stranku dole. Smažíme zhruba minútu, kým povrch nie je suchý a začína mať bublinky.
Otočíme a smažíme druhú stranu do hneda.
Hotový naan potrieme rastlinným margarínom alebo olejom. Podávame čerstvé.
4Cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Všetky ingrediencie na masala pastu dôkladne rozmixujeme mixérom.
Do misky si dáme Garden Gourmer kúsky, rastlinný jogurt a 1PL masala pasty. Premiešame a necháme marínovať v chladničke 30 minút.
Na panvici zohrejeme trošku oleja a následne orestujeme marínované kúsky.
Pridáme pretlak, zvyšnú masala pastu, a podľa chuti soľ a korenie.
Zalejeme kokosovým mliekom. Niekoľko minút povaríme.
Môžeme dochutiť chilli, podávame s basmati ryžou.
Ingrediencie
Ingrediencie
2 balenia Garden Gourmet nudličiek
400 ml kokosového mlieka z plechovky
1 PL paradajkového pretlaku
2 PL rastlinného bieleho jogurtu
soľ
čierne korenie
čerstvý koriander
Masala pasta
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 cm čerstvého zázvoru
2 ČL korenia garam masala
1 ČL kurkumy
1 ČL chilli
šťava z jedného citróna
hrsť lúpaných mandlí
Naan
¾ šálky teplej vody
1 ČL sušeného droždia
1 ČL cukru
2 šálky hladkej múky
1 ČL soli
¾ ČL prášku do pečiva
3 PL rastlinného bieleho jogurtu
2 PL oleja
rastlinný margarín alebo olej na potretie
Pokyny
1Do teplej vody pridáme sušené droždie a cukor, premiešame, prikryjeme a necháme v teple zhruba 10 minút odpočívať.
Medzičasom si vo väčšej mise zmiešame múku, soľ a prášok do pečiva.
Keď nám droždie bublinkuje, pridáme rastlinný jogurt, olej a premiešame.
Primiešame suché ingrediencie a premiešame za pomoci vidličky - cesto bude lepivé.
Vyklopíme na pomúčený povrch a 5x predkladáme, vyformujeme voľný bochník.
2Umiestnime naspäť do misy, potrieme troškou oleja a prikryjeme.
Necháme pôsobiť na teplom mieste 2 hodiny (maximálne 4 hodiny).
Cesto preložíme z misy na pomúčený povrch a prekladáme 30 sekúnd (ak sa cesto veľmi lepí môžeme pridať viacej múky).
Cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov.
Jemne prekladáme každú časť kým sa nevyformuje voľný bochník. Prikryjeme a necháme odpočívať 10 minút.
3Na miernom ohni si zohrejeme panvicu.
Na pomúčenom povrchu si rozvaľkáme kúsok cesta do oválneho tvaru.
Opatrne otočíme a potrieme troškou vody.
Položíme na panvicu vlhkou stranku dole. Smažíme zhruba minútu, kým povrch nie je suchý a začína mať bublinky.
Otočíme a smažíme druhú stranu do hneda.
Hotový naan potrieme rastlinným margarínom alebo olejom. Podávame čerstvé.
4Cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Všetky ingrediencie na masala pastu dôkladne rozmixujeme mixérom.
Do misky si dáme Garden Gourmer kúsky, rastlinný jogurt a 1PL masala pasty. Premiešame a necháme marínovať v chladničke 30 minút.
Na panvici zohrejeme trošku oleja a následne orestujeme marínované kúsky.
Pridáme pretlak, zvyšnú masala pastu, a podľa chuti soľ a korenie.
Zalejeme kokosovým mliekom. Niekoľko minút povaríme.
Môžeme dochutiť chilli, podávame s basmati ryžou.
„Kura” Tikka masala s chlebom naan