Jablkovo maková štrúdľa

Obľúbený zákusok pôvodne z Rakúska si môžete jednoducho pripraviť aj sami, postačia vám iba základné ingrediencie, ktoré máte doma!

Autorka receptu: Ivana Kocová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/ivka_veggierecipes/ )

CategoryDifficultyZačiatočníkYields20 Servings
Prep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr
 1 ks lístkové cesto (vegánske)
 200 g mak mletý
 5 ks stredne veľké jablká
 200 g rastlinné maslo
 100 g kryštálový cukor
 50 g hrozienka
 100 g strúhanka
 Rastlinné mlieko a olej (zmiešame na potretie)
1

Lístkové cesto si na tenko rozvaľkáme.

2

Jablká očistíme a nastrúhame, zmiešame s kryštálovým cukrom a pridáme hrozienka.

3

Jablkovú plnku rovnomerne rozprestrieme po celej ploche cesta, posypeme strúhankou, pomletým makom a polejeme roztopeným maslom.

4

Preložíme okraje tak, aby nám plnka nevypadávala a cesto zvinieme.

5

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zmesou rastlinného mlieka a oleja.

6

Pečieme pri teplote 170°C cca 45 minút.

Ingredients

 1 ks lístkové cesto (vegánske)
 200 g mak mletý
 5 ks stredne veľké jablká
 200 g rastlinné maslo
 100 g kryštálový cukor
 50 g hrozienka
 100 g strúhanka
 Rastlinné mlieko a olej (zmiešame na potretie)

Directions

1

Lístkové cesto si na tenko rozvaľkáme.

2

Jablká očistíme a nastrúhame, zmiešame s kryštálovým cukrom a pridáme hrozienka.

3

Jablkovú plnku rovnomerne rozprestrieme po celej ploche cesta, posypeme strúhankou, pomletým makom a polejeme roztopeným maslom.

4

Preložíme okraje tak, aby nám plnka nevypadávala a cesto zvinieme.

5

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zmesou rastlinného mlieka a oleja.

6

Pečieme pri teplote 170°C cca 45 minút.

Jablkovo maková štrúdľa