Celek: přehodnocení vědy o výživě
Celok je kniha určená tak zdravotníkom, ako aj laikom zaujímajúcim sa o zdravú stravu z tzv. holistického pohľadu. Profesor Campbel v nej pútavo objasňuje, ako vzájomná interakcia jednotlivých chemických prvkov môže pozitívne či negatívne vplývať na naše zdravie a fyzickú kondíciu.
Jak nezemřít
Prvotina z pera známeho amerického lekára Michaela Gregera vysvetľuje, čo je zápal a ako ho diagnostikovať. Kniha Jak nezemřít odkrýva prekvapivé súvislosti medzi chorobami a zápalom a poskytuje praktické rady, ako sa chronického zápalu ľahko a natrvalo zbaviť.
Prevent and Reverse Heart Disease: The Revolutionary, Scientifically Proven, Nutrition‑Based Cure
Táto publikácia od amerického kardiochirurga sa stala absolútnym bestsellerom a vyšla už v niekoľkých vydaniach a reedíciách. Vychádza z viac ako dvadsaťročného výskumu Dr. Esselstyna, ktorý potvrdzuje, že čistá rastlinná strava je ideálna pre dlhodobé pevné zdravie.
Proteinaholic: How Our Obsession with Meat is Killing Us and What We Can Do About It
Uznávaný chirurg Garth Davis poukazuje na nadmerný konzum živočíšneho proteínu, ktorý je podľa neho príčinou súčasných ochorení a problémov s nadváhou. Zdôrazňuje, že deficit bielkovín je v dnešnej dobe takmer nemožný a skôr ako jeho nadmerný konzum je potrebná striedmosť.