Vo vode si rozmiešame droždie. Pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme lepkavé cesto. Necháme hodinu kysnúť. Pomúčenými rukami spracujeme mäkké cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké kusy (4 až 6 podľa požadovanej veľkosti). Podľa potreby pridávame múku. Z každého kusu vypracujeme úhľadný disk. Necháme kysnúť 40 minút.
Do menšieho hrnca pridáme olej. Asi toľko, aby nám vedela polovica šišky plávať a nedotkla sa dna. Šišky vysmážame po jednej či dvoch 45 sekúnd z oboch strán. Olej má správnu teplotu vtedy, keď sa pri dotyku so šiškou okamžite objavia bublinky, ale šiška nemení farbu príliš rýchlo.
Všetko dáme do menšieho hrnca a poriadne miešame metličkou, aby sme v kréme nemali hrudky múky. Privedieme k varu. Postačia 2 minúty a krém zhustne. Necháme ho vychladnúť a prekryjeme ho potravinárskou fóliou tak, aby sa k nemu nedostal vzduch.
V každej šiške spravíme miesto na krém tak, že do nej zboku pichneme úzkym nožom a pohneme ním zo strany na stranu. Stuhnutý krém znova rozmiešame metličkou s polievkovou lyžicou rastlinného mlieka. Šišky plníme krémom pomocou zdobiacieho vrecka s dlhšou tryskou a polejeme čokoládou.
Ingredients
Directions
Vo vode si rozmiešame droždie. Pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme lepkavé cesto. Necháme hodinu kysnúť. Pomúčenými rukami spracujeme mäkké cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké kusy (4 až 6 podľa požadovanej veľkosti). Podľa potreby pridávame múku. Z každého kusu vypracujeme úhľadný disk. Necháme kysnúť 40 minút.
Do menšieho hrnca pridáme olej. Asi toľko, aby nám vedela polovica šišky plávať a nedotkla sa dna. Šišky vysmážame po jednej či dvoch 45 sekúnd z oboch strán. Olej má správnu teplotu vtedy, keď sa pri dotyku so šiškou okamžite objavia bublinky, ale šiška nemení farbu príliš rýchlo.
Všetko dáme do menšieho hrnca a poriadne miešame metličkou, aby sme v kréme nemali hrudky múky. Privedieme k varu. Postačia 2 minúty a krém zhustne. Necháme ho vychladnúť a prekryjeme ho potravinárskou fóliou tak, aby sa k nemu nedostal vzduch.
V každej šiške spravíme miesto na krém tak, že do nej zboku pichneme úzkym nožom a pohneme ním zo strany na stranu. Stuhnutý krém znova rozmiešame metličkou s polievkovou lyžicou rastlinného mlieka. Šišky plníme krémom pomocou zdobiacieho vrecka s dlhšou tryskou a polejeme čokoládou.