Namočenú fazuľu zlejeme a dáme variť do väčšieho hrnca. Nesolíme. Po hodine varenia k fazuli pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a trocha soli.
Kým sa nám všetko varí, na panvici na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a červenú papriku. Pridáme všetky koreniny, trocha soli, premiešame a necháme pár minút pražiť. Potom pridáme pretlačený cesnak, chvíľu popražíme a podlejeme zmes trochou vody. V zmesi rozmiešame paradajkový pretlak.
Ak chceme guláš hustejší, zlejeme z hrnca s fazuľou trocha vody tak aby voda pevný obsah prečnievala iba o pár cm. Zmes cibule, papriky a cesnaku pridáme k fazuli, a pridáme aj krájané paradajky. Premiešame a necháme ešte variť, kým všetko nie je mäkké.
Guláš môžeme v prípade potreby ešte zahustiť lyžicou hladkej múky alebo škrobu rozmiešaného v troche vody. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou s chlebíkom, knedľou, alebo len tak.
Ingredients
Directions
Namočenú fazuľu zlejeme a dáme variť do väčšieho hrnca. Nesolíme. Po hodine varenia k fazuli pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a trocha soli.
Kým sa nám všetko varí, na panvici na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a červenú papriku. Pridáme všetky koreniny, trocha soli, premiešame a necháme pár minút pražiť. Potom pridáme pretlačený cesnak, chvíľu popražíme a podlejeme zmes trochou vody. V zmesi rozmiešame paradajkový pretlak.
Ak chceme guláš hustejší, zlejeme z hrnca s fazuľou trocha vody tak aby voda pevný obsah prečnievala iba o pár cm. Zmes cibule, papriky a cesnaku pridáme k fazuli, a pridáme aj krájané paradajky. Premiešame a necháme ešte variť, kým všetko nie je mäkké.
Guláš môžeme v prípade potreby ešte zahustiť lyžicou hladkej múky alebo škrobu rozmiešaného v troche vody. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou s chlebíkom, knedľou, alebo len tak.