Nájdi svoj obľúbený produkt

Chceš nachádzať produkty vždy rýchlo, jednoducho a pohodlne? Na V-Label sa môžeš spoľahnúť!

Čo je V-Label?

V-Label je medzinárodne uznávaný registrovaný symbol, ktorý sa už v 27 krajinách po celom svete používa na označovanie vegánskych a vegetariánskych produktov a služieb.

Ide o lídra na svetovom trhu, ktorý:

  • zaregistroval už viac ako 20 000 produktov a služieb
  • poskytol licenciu viac ako 1 000 žiadateľom po celom svete

Pre teba, ako spotrebiteľa je tento certifikát jednoduchým a spoľahlivým sprievodcom pri nakupovaní vegánskych a vegetariánskych produktov.

Prečo vznikol V-Label?

Trh s vegánskymi a vegetariánskymi produktami zaznamenáva posledné roky rekordný rast. Aj preto čoraz viac spoločností investuje do produkcie výrobkov na rastlinnej báze, vďaka čomu sa spotrebitelia môžu tešiť z rôznorodosti aj zvyšujúcej sa kvality vegánskych a vegetariánskych produktov.

Nakoľko však v rámci európskeho potravinárskeho priemyslu nebola stále prijatá žiadna právne záväzná definícia slov „vegánsky“ a „vegetariánsky“, je pomerne ťažké spoľahlivo rozlíšiť a označiť takéto produkty. Aj preto spotrebitelia stále viac volajú po transparentnom a jednoznačnom označovaní rastlinných produktov.

A tak vznikol V-Label – medzinárodne uznávaný symbol, ktorý vďaka štandardizovaným postupom dokáže dôsledne kontrolovať zloženie výrobkov za samotných spotrebiteľov a výrobcom za ich transparentnosť zasa pomôcť so zviditeľnením ich výrobkov.

Kým v roku 2012 bolo len 1,5% potravín a nápojov na svetovom trhu označených ako vegánskych, do roku 2015 toto číslo vzrástlo na 4,3%, čo predstavuje takmer trojnásobný nárast.

Aké výhody poskytuje V-Label spotrebiteľom?

Ľahká identifikácia

Vegetariánske a vegánske logo V-Label je pomôcka, ktorá uľahčuje zákazníkom ich každodenný život, šetrí ich čas a minimalizuje ich úsilie vynaložené na štúdium zloženia výrobkov, ktoré si chcú kúpiť.

Vysoká dôveryhodnosť

Štandardizované kritéria kontroly majú medzinárodnú platnosť, zákazník sa tak nemusí obávať, že spoločnosti označujú produkty a služby nesprávne či podľa vlastných kritérií.

Bohatá ponuka

Vďaka jednotnému a všeobecne známemu označovaniu má zákazník možnosť okrem jemu známych produktov a služieb objavovať a skúšať aj nové, doposiaľ nepoznané.

Bližšie informácie o licencii V-label nájdeš v sekcii Najčastejšie kladené otázky.


Vieš o produktoch či službách, ktoré ešte nemajú V-Label?

Napíš nám na info@veganskaspolocnost.sk a my ich radi oslovíme s ponukou udelenia licencie.