Autorka receptu: Kristína Chaparro
Sušené lesné huby si namočíme vopred cca na 1 h do vlažnej vody.
Vlasy kapusty si nakrájame na menšie časti, aby neboli príliš dlhé, šampiňóny nakrájame na menšie kocky, môžeme prekrojiť na 4 rovnomerné časti.
V panvici si rozohrejeme polovicu oleja (čiže 0.5 dcl), na ktorom osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, sladkú papriku a rascu. Pridáme nakrájané šampiňóny a cukor a chvíľku restujeme pokiaľ cukor nezhnedne na karamel.
Potom pridáme všetku kapustu, môžeme priliať kapustovú vodu a hrniec naplníme vodou o niečo viac ako do 3/4. V hrnčeku s horúcou vodou si rozmiešame bujóny a
zalejeme nimi kapustu. Pridáme slivky a vopred namočené ale precedené hríby. Kapustnicu necháme variť po dobu 30-40 minút.
Zatiaľ si nakrájame údené tofu Lunter na kocky, ktoré obalíme v miske so zvyšným olejom a dáme piecť rovnomerne na plech do rúry na 200 stupňov. V rozohroiatej rúre by mali byť cca 15 minút, kým nechytia hnedastú kôrku.
Údenú klobaňu si nakrájame podľa možností na kolieska alebo menšie kúsky a vložíme na záver (keď sa kapustnica už dovarila) do hrnca s kapustnicou aj s kockami údeného tofu.
Servírovať môžeme s rastlinnou kyslou smotanou Dr. Oetker (Creme Vega) alebo kyslou kokosovou smotanou z Lidla. Podávme s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
Ingredients
Directions
Sušené lesné huby si namočíme vopred cca na 1 h do vlažnej vody.
Vlasy kapusty si nakrájame na menšie časti, aby neboli príliš dlhé, šampiňóny nakrájame na menšie kocky, môžeme prekrojiť na 4 rovnomerné časti.
V panvici si rozohrejeme polovicu oleja (čiže 0.5 dcl), na ktorom osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, sladkú papriku a rascu. Pridáme nakrájané šampiňóny a cukor a chvíľku restujeme pokiaľ cukor nezhnedne na karamel.
Potom pridáme všetku kapustu, môžeme priliať kapustovú vodu a hrniec naplníme vodou o niečo viac ako do 3/4. V hrnčeku s horúcou vodou si rozmiešame bujóny a
zalejeme nimi kapustu. Pridáme slivky a vopred namočené ale precedené hríby. Kapustnicu necháme variť po dobu 30-40 minút.
Zatiaľ si nakrájame údené tofu Lunter na kocky, ktoré obalíme v miske so zvyšným olejom a dáme piecť rovnomerne na plech do rúry na 200 stupňov. V rozohroiatej rúre by mali byť cca 15 minút, kým nechytia hnedastú kôrku.
Údenú klobaňu si nakrájame podľa možností na kolieska alebo menšie kúsky a vložíme na záver (keď sa kapustnica už dovarila) do hrnca s kapustnicou aj s kockami údeného tofu.
Servírovať môžeme s rastlinnou kyslou smotanou Dr. Oetker (Creme Vega) alebo kyslou kokosovou smotanou z Lidla. Podávme s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!