Autorka receptu: Ivana Kocová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/ivka_veggierecipes/ )
Lístkové cesto si na tenko rozvaľkáme.
Jablká očistíme a nastrúhame, zmiešame s kryštálovým cukrom a pridáme hrozienka.
Jablkovú plnku rovnomerne rozprestrieme po celej ploche cesta, posypeme strúhankou, pomletým makom a polejeme roztopeným maslom.
Preložíme okraje tak, aby nám plnka nevypadávala a cesto zvinieme.
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zmesou rastlinného mlieka a oleja.
Pečieme pri teplote 170°C cca 45 minút.
Ingredients
Directions
Lístkové cesto si na tenko rozvaľkáme.
Jablká očistíme a nastrúhame, zmiešame s kryštálovým cukrom a pridáme hrozienka.
Jablkovú plnku rovnomerne rozprestrieme po celej ploche cesta, posypeme strúhankou, pomletým makom a polejeme roztopeným maslom.
Preložíme okraje tak, aby nám plnka nevypadávala a cesto zvinieme.
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zmesou rastlinného mlieka a oleja.
Pečieme pri teplote 170°C cca 45 minút.