Halloweenske tekvicové gnocchi

Tieto rozkošné tekvičky sú v skutočnosti lahodné gnocchi. Sú ideálnym pokrmom počas sviatku Halloween, ktorým spestríte svoj jedálenský stôl.

Autorka receptu: Lia Karlíková ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/veg.by.me/ )

Category, , DifficultyIntermediateYields2 Servings
Prep Time35 minsCook Time20 minsTotal Time55 mins
 1 veľký zemiak
 1/2 šálky tekvicového pyré
 1 šálka hladkej múky špeciál
 vetvičky rozmarínu
 listy šalvie
 4 PL vegánskeho masla
 voliteľné: vegánske tekvicové pesto
1

Najprv si pripravíme tekvicové pyré. Rozrezanú menšiu tekvicu zbavíme semienok a dáme ju na cca 30 minút do rúry vyhriatej na 200°C.

2

Následne ju vyberieme, necháme pár minút vychladnúť a vydličkou vydlabeme vnútro, ktoré si rozmixujeme na pyré.

3

V hrnci si uvaríme zemiak do mäkka, necháme opäť pár minút vychladnúť, ošúpeme a rozpučíme ho skoro na kašu.

4

1/2 šálky tekvicového pyré a rozpučený zemiak zmiešame s 1 šálkou hladkej múky špeciál a rukami jemne vymiesime cesto. Snažíme sa priveľmi cesto nepremiesiť, aby neboli gnocchi tvrdé.

5

Cesto si na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme na preferované kúsky a tvoríme guličky. Vôbec nevadí, ak sa nám cesto trochu lepí, pomôžeme si múkou.

6

Pomocou tenkej šnúrky, alebo nožíka vytvarujeme z guličiek tekvičky. Do stredu zapichneme rozmarínový list, ako tekvicovú stonku.

7

Gnocchi opatrne kladieme do vriacej osolenej vody a keď nám vyplávajú na povrch, naberačkou ich vyberieme.

8

Na panvici si roztopíme vegánske maslo, na ktorom si opečieme listy šalvie.

9

Môžeme pridať aj uvarené gnocchi a zľahka ich zospodu opiecť, budú tak jemne chrumkavé.

10

Takto pripravené gnocchi môžeme rovno podávať, no ak si chceme jedlo ešte vylepšiť, časť vody z uvarených gnocchi si odoberieme do hlbšej panvice a pri strednej teplote zmiešame s tekvicovým pestom, kým nám nevznikne hladká hustá omáčka.

11

Lyžicou si naberieme časť omáčky na tanier a navrch naukladáme gnocchi a šalviové chipsy.

Ingredients

 1 veľký zemiak
 1/2 šálky tekvicového pyré
 1 šálka hladkej múky špeciál
 vetvičky rozmarínu
 listy šalvie
 4 PL vegánskeho masla
 voliteľné: vegánske tekvicové pesto

Directions

1

Najprv si pripravíme tekvicové pyré. Rozrezanú menšiu tekvicu zbavíme semienok a dáme ju na cca 30 minút do rúry vyhriatej na 200°C.

2

Následne ju vyberieme, necháme pár minút vychladnúť a vydličkou vydlabeme vnútro, ktoré si rozmixujeme na pyré.

3

V hrnci si uvaríme zemiak do mäkka, necháme opäť pár minút vychladnúť, ošúpeme a rozpučíme ho skoro na kašu.

4

1/2 šálky tekvicového pyré a rozpučený zemiak zmiešame s 1 šálkou hladkej múky špeciál a rukami jemne vymiesime cesto. Snažíme sa priveľmi cesto nepremiesiť, aby neboli gnocchi tvrdé.

5

Cesto si na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme na preferované kúsky a tvoríme guličky. Vôbec nevadí, ak sa nám cesto trochu lepí, pomôžeme si múkou.

6

Pomocou tenkej šnúrky, alebo nožíka vytvarujeme z guličiek tekvičky. Do stredu zapichneme rozmarínový list, ako tekvicovú stonku.

7

Gnocchi opatrne kladieme do vriacej osolenej vody a keď nám vyplávajú na povrch, naberačkou ich vyberieme.

8

Na panvici si roztopíme vegánske maslo, na ktorom si opečieme listy šalvie.

9

Môžeme pridať aj uvarené gnocchi a zľahka ich zospodu opiecť, budú tak jemne chrumkavé.

10

Takto pripravené gnocchi môžeme rovno podávať, no ak si chceme jedlo ešte vylepšiť, časť vody z uvarených gnocchi si odoberieme do hlbšej panvice a pri strednej teplote zmiešame s tekvicovým pestom, kým nám nevznikne hladká hustá omáčka.

11

Lyžicou si naberieme časť omáčky na tanier a navrch naukladáme gnocchi a šalviové chipsy.

Halloweenske tekvicové gnocchi