Autorka receptu: Katarína Kolesárová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/redheadsideas/ )
Z múky, vody a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme prikyté odpočívať pol hodinu. Medzitým si na jemno nakrájame cibuľku, nastrúhame mrkvu, zázvor, kapustu a rozpučíme cesnak.
Do vyhriatej panvice s olejom vysypeme všetku zeleninu a opekáme, kým nám zelenina nezmäkne (okolo 10 - 15 minút). Keď je zelenina mäkká, pridáme sójovú omáčku a trošku čierneho korenia.
Poriadne premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Odpočinuté cesto si rozdelíme na približne 20 častí, ktoré rozvaľkáme na veľmi tenký kruh.
Do stredu cesta dáme 1 až 2 čajové lyžičky zeleninovej zmesi, pričom dbáme na to, aby sme mali zeleninu iba v strede cesta, aby sme ho potom vedeli zlepiť.
Kraje cesta si potrieme s troškou vody a bochníčky uzatvárame tak, aby sme mali menšiu dieru na vrchu, odkiaľ nám pri parení bude unikať para a bochníčky neprasknú.
Hotové bochníčky si priebežne ukladajte na olejom potretý tanier. Vytvarované momos dáme na rozpálenú panvicu potretú s 1 PL sezamového oleja, na strednom ohni ich opekáme minútu iba zospodu (bochníčky nedvíhame, aby sa nám nerozmočili pri parení!).
Následne momos podlejeme so 150 ml vody a ihneď prikryjeme pokrievkou. Paríme 10 minút.
Servírujeme so sójovou omáčkou a pre ten naj zážitok konzumujeme paličkami. 🙂
Ingredients
Directions
Z múky, vody a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme prikyté odpočívať pol hodinu. Medzitým si na jemno nakrájame cibuľku, nastrúhame mrkvu, zázvor, kapustu a rozpučíme cesnak.
Do vyhriatej panvice s olejom vysypeme všetku zeleninu a opekáme, kým nám zelenina nezmäkne (okolo 10 - 15 minút). Keď je zelenina mäkká, pridáme sójovú omáčku a trošku čierneho korenia.
Poriadne premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Odpočinuté cesto si rozdelíme na približne 20 častí, ktoré rozvaľkáme na veľmi tenký kruh.
Do stredu cesta dáme 1 až 2 čajové lyžičky zeleninovej zmesi, pričom dbáme na to, aby sme mali zeleninu iba v strede cesta, aby sme ho potom vedeli zlepiť.
Kraje cesta si potrieme s troškou vody a bochníčky uzatvárame tak, aby sme mali menšiu dieru na vrchu, odkiaľ nám pri parení bude unikať para a bochníčky neprasknú.
Hotové bochníčky si priebežne ukladajte na olejom potretý tanier. Vytvarované momos dáme na rozpálenú panvicu potretú s 1 PL sezamového oleja, na strednom ohni ich opekáme minútu iba zospodu (bochníčky nedvíhame, aby sa nám nerozmočili pri parení!).
Následne momos podlejeme so 150 ml vody a ihneď prikryjeme pokrievkou. Paríme 10 minút.
Servírujeme so sójovou omáčkou a pre ten naj zážitok konzumujeme paličkami. 🙂