Jednoduchá tiramisu torta

Odkedy sa dá na našom trhu zohnať tuhá rastlinná, hoci v tomto prípade kyslá, smotana, príprava klasických obľúbených dezertov ide od ruky.

Autorka receptu: Katarína Kolesárová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/redheadsideas/ )

CategoryDifficultyZačiatočníkYields8 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
Korpus
 200 g múky
 40 g cukru
 1 balenie vanilkového cukru (20g)
 6 g prášku do pečiva
 3 g jedlej sódy
 70 g roztopeného margarínu alebo rastlinného oleja
 230 ml ovseného mlieka
Krém:
 400 g rastlinnej kyslej smotany (dostupné napr. v Lidl, alebo značka Dr. Oetker)
 1PL likéru amaretto
 1PL silnej kávy
 3-5 PL práškového cukru podľa preferovanej sladkosti
 1/2 ČL kakaa
1

Ingrediencie zmiešame a vylejeme do 20cm formy na spodku vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C počas 25-30 minút. Po upečení korpus vytiahneme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť vo forme, potom ho z nej vyberieme a necháme chladnúť na mriežke (takto korpus zospodu nezvlhne).

2

Uvaríme si ešte 250 ml silnej kávy, ktorú necháme úplne vychladnúť. Všetky ingrediencie ku krému zmiešame nahladko.

3

Korpus prekrojíme po úplnom vychladnutí horizontálne na polovicu. Spodnú časť korpusu dáme naspať do formy, v ktorej sa piekol.

4

Na spodný korpus rovnomerne vylejeme 100ml vychladnutej kávy a navrstvíme s polovicou krému.

5

Vrchnú časť korpusu dáme do formy naopak, aby bol vrch torty pekne rovný. Na korpus vylejeme zvyšok kávy a rozotrieme zvyšok krému.

6

Tortu necháme cez noc v chladničke. Nakrájame ju na požadovaný počet kúskov a nakoniec posypeme s kakaom.

Ingredients

Korpus
 200 g múky
 40 g cukru
 1 balenie vanilkového cukru (20g)
 6 g prášku do pečiva
 3 g jedlej sódy
 70 g roztopeného margarínu alebo rastlinného oleja
 230 ml ovseného mlieka
Krém:
 400 g rastlinnej kyslej smotany (dostupné napr. v Lidl, alebo značka Dr. Oetker)
 1PL likéru amaretto
 1PL silnej kávy
 3-5 PL práškového cukru podľa preferovanej sladkosti
 1/2 ČL kakaa

Directions

1

Ingrediencie zmiešame a vylejeme do 20cm formy na spodku vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C počas 25-30 minút. Po upečení korpus vytiahneme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť vo forme, potom ho z nej vyberieme a necháme chladnúť na mriežke (takto korpus zospodu nezvlhne).

2

Uvaríme si ešte 250 ml silnej kávy, ktorú necháme úplne vychladnúť. Všetky ingrediencie ku krému zmiešame nahladko.

3

Korpus prekrojíme po úplnom vychladnutí horizontálne na polovicu. Spodnú časť korpusu dáme naspať do formy, v ktorej sa piekol.

4

Na spodný korpus rovnomerne vylejeme 100ml vychladnutej kávy a navrstvíme s polovicou krému.

5

Vrchnú časť korpusu dáme do formy naopak, aby bol vrch torty pekne rovný. Na korpus vylejeme zvyšok kávy a rozotrieme zvyšok krému.

6

Tortu necháme cez noc v chladničke. Nakrájame ju na požadovaný počet kúskov a nakoniec posypeme s kakaom.

Jednoduchá tiramisu torta