Autorka receptu: Katarína Kolesárová ( viac receptov na IG: https://www.instagram.com/redheadsideas/ )
Ingrediencie zmiešame a vylejeme do 20cm formy na spodku vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C počas 25-30 minút. Po upečení korpus vytiahneme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť vo forme, potom ho z nej vyberieme a necháme chladnúť na mriežke (takto korpus zospodu nezvlhne).
Uvaríme si ešte 250 ml silnej kávy, ktorú necháme úplne vychladnúť. Všetky ingrediencie ku krému zmiešame nahladko.
Korpus prekrojíme po úplnom vychladnutí horizontálne na polovicu. Spodnú časť korpusu dáme naspať do formy, v ktorej sa piekol.
Na spodný korpus rovnomerne vylejeme 100ml vychladnutej kávy a navrstvíme s polovicou krému.
Vrchnú časť korpusu dáme do formy naopak, aby bol vrch torty pekne rovný. Na korpus vylejeme zvyšok kávy a rozotrieme zvyšok krému.
Tortu necháme cez noc v chladničke. Nakrájame ju na požadovaný počet kúskov a nakoniec posypeme s kakaom.
Ingredients
Directions
Ingrediencie zmiešame a vylejeme do 20cm formy na spodku vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C počas 25-30 minút. Po upečení korpus vytiahneme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť vo forme, potom ho z nej vyberieme a necháme chladnúť na mriežke (takto korpus zospodu nezvlhne).
Uvaríme si ešte 250 ml silnej kávy, ktorú necháme úplne vychladnúť. Všetky ingrediencie ku krému zmiešame nahladko.
Korpus prekrojíme po úplnom vychladnutí horizontálne na polovicu. Spodnú časť korpusu dáme naspať do formy, v ktorej sa piekol.
Na spodný korpus rovnomerne vylejeme 100ml vychladnutej kávy a navrstvíme s polovicou krému.
Vrchnú časť korpusu dáme do formy naopak, aby bol vrch torty pekne rovný. Na korpus vylejeme zvyšok kávy a rozotrieme zvyšok krému.
Tortu necháme cez noc v chladničke. Nakrájame ju na požadovaný počet kúskov a nakoniec posypeme s kakaom.