Slovenská klasika pripravená bez krutosti na zvieratách - stačí vymeniť slaninu za údené tofu a masť za olej.
Pripravíme si veľký hrniec, naplníme ho vodou. Osolíme a privedieme do varu.
Medzitým zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Potom ich osolíme 1 čl soli a pridáme múku. Vypracujeme cesto.
Keď začne vrieť voda, pomocou sita na halušky vytvárame halušky a vhadzujeme ich do vriacej vody. Varíme ich dovtedy, kým nevyplávajú na povrch. Hotové halušky precedíme.
Medzitým si na panvici rozpálime olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.
Následne pridáme kapustu. V prípade potreby pridáme trochu vody. Kapustu varíme do zmäknutia.
Na menšej panvici opražíme údené tofu nakrájané na malé kocky. Tofu vyprážame do chrumkava.
Halušky zmiešame so zmesou kapusty, servírujeme s opraženým tofu a jarnou cibuľkou.
Serving Size 340g
Servings 0