Print Options:

Strapačky s kapustou a údeným tofu

Yields5 ServingsPrep Time30 minsCook Time20 minsTotal Time50 mins

Slovenská klasika pripravená bez krutosti na zvieratách - stačí vymeniť slaninu za údené tofu a masť za olej.

 750 g zemiakov
 500 g kyslej kapusty
 250 g hladkej múky
 200 g údeného tofu
 1 cibuľa
 1 ks jarnej cibuľky
 soľ
 olej
1

Pripravíme si veľký hrniec, naplníme ho vodou. Osolíme a privedieme do varu.

2

Medzitým zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Potom ich osolíme 1 čl soli a pridáme múku. Vypracujeme cesto.

3

Keď začne vrieť voda, pomocou sita na halušky vytvárame halušky a vhadzujeme ich do vriacej vody. Varíme ich dovtedy, kým nevyplávajú na povrch. Hotové halušky precedíme.

4

Medzitým si na panvici rozpálime olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.

5

Následne pridáme kapustu. V prípade potreby pridáme trochu vody. Kapustu varíme do zmäknutia.

6

Na menšej panvici opražíme údené tofu nakrájané na malé kocky. Tofu vyprážame do chrumkava.

7

Halušky zmiešame so zmesou kapusty, servírujeme s opraženým tofu a jarnou cibuľkou.

Nutrition Facts

Serving Size 340g

Servings 0