Print Options:

Krémová omáčka na špagety Alfredo

Yields1 ServingPrep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins

Krémovo-syrová omáčka na špagety a chuť údenej slaniny po vegánsky? Žiadny problém! Základom je takzvané lahôdkové droždie.

 10 ml rastlinného oleja
 35 g cibule
 15 g cesnaku
 6 g kukuričného škrobu
 200 ml sójového nesladeného mlieka
 10 g sušeného lahôdkového droždia
 80 g údeného tofu LUNTER
 5 ml sójovej omáčky
 3 g mletej údenej paprika
 soľ a korenie podľa chuti
1

Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na oleji. Pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľu restujeme.

2

Pridáme sójové mlieko a lahôdkové droždie, jemne osolíme a okoreníme a minútu povaríme. Potom zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.

3

Omáčku vrátime do hrnca, v studenej vode si rozmiešame škrob a zmes vlejeme do omáčky. Za nepretržitého miešania ešte minútu necháme prejsť varom.

4

Tofu si nakrájame na drobné kúsky, ktoré opražíme na oleji dozlatista, pokropíme ich sójovou omáčkou a ešte 2-3 minúty restujeme. Odstavíme z ohňa, poprášime mletou paprikou a premiešame.

5

Omáčku premiešame s cestovinami. Podávame posypané kockami tofu a nasekanou petržlenovou vňaťou.