Print Options:

Plnená vegánska tortilla

Yields3 ServingsPrep Time1 dayCook Time40 minsTotal Time1 day 40 mins

Tortilla plnená ryžou a fazuľou je rýchla a chutná klasika, ktorá sa hodí na rôzne príležitosti a zasýti aj veľkých jedákov.

Ingrediencie
 1 cup ryže
 1 tsp morskej soli
 1 tsp čierneho korenia
 1 tsp korenia masala
 2 tsp zelenej papriky
 300 ml kečupu
 1 tofu natural
 400 g čiernych fazulí
 50 g tekvicových semienok
 2 tsp ľanových semienok
 2 tbsp kokosového oleja (tuhého)
 50 ml olivového oleja
 tortilly
Postup
1

Fazuľu si namočíme na cca 8 - 24 hodín, aby zmäkla. Potom fazuľu scedíme, prepláchneme a dáme ju do hrnca s čerstvou vodou a soľou, a pomaly varíme. Keď je fazuľa mäkká, vodu zlejeme a fazuľu odložíme bokom.

2

Na panvicu si dáme zohriať kokosový a olivový olej, pridáme papriku, príp. aj inú zeleninu podľa preferencií. Opečieme, pridáme tofu a za občasného miešania opekáme na oleji. Zmes dochutíme čiernym mletým korením, korením masala a pridáme kečup. Ako posledné do zmesi pridáme uvarenú fazuľu a zamiešame.

3

Uvaríme ryžu - my sme použili klasickú bielu guľatozrnnú. Na tortillu si rozprestrieme ryžu, pridáme zeleninovú zmes s tofu a tortillu preložíme na polku alebo štvrtinku. Podávať môžeme s čerstvou šalátovou zeleninou.

Nutrition Facts

Servings 0