Print Options:

Pesto zo sušených paradajok

Yields1 ServingPrep Time5 minsCook Time5 minsTotal Time10 mins

Rýchle a prirodzene vegánske pesto zo sušených paradajok sa skvelo hodí na cestoviny či len tak na hrianku.

Ingrediencie
 80 g sušených paradajok v oleji
 40 g slnečnicových semienok
 1 hrsť čerstvej bazalky
 1 hrsť cherry paradajok
 1 strúčik cesnaku
 bezvaječné cestoviny, hrianky alebo krekry
Voliteľné ingrediencie
 citrónová šťava
 soľ
 čierne korenie
Postup
1

Sušené paradajky jemne oklepeme od oleja a rozmixujeme so všetkými ostatnými ingredienciami. Je na nás, či do hladšej konzistencie, alebo máme radi väčšie kúsky slnečnicových semienok. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme pridať trocha oleja.

2

Zmes ochutnáme a prípadne pridáme čierne korenie, citrónovú šťavu alebo trocha soli. Z našej skúsenosti je však v paradajkách dosť slanosti aj kyslosti, takže odporúčame dochucovať opatrne.

3

Pesto podávame s bezvaječnými cestovinami, príp. na hriankach alebo krekroch. Na vrch môžeme ozdobiť bylinkami podľa vlastných preferencií.