Print Options:

Kapustové holúbky s tempehom

Yields4 ServingsPrep Time45 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 30 mins

Tradične ide o mäso v zabalené v kapustovom liste, ktoré sa podáva v paradajkovej omáčke, no my sme ho naplnili marinovaným tempehom a ryžou a chutilo to skvele.

 125 g guľatozrnnej ryže
 320 ml vody
 1 veľká cibuľa (alebo dve malé)
 2 strúčiky cesnaku
 1 balenie marinovaného tempehu (napr. od Sojaprodukt)
 2 čl mletej papriky
 1/2 čl čierneho korenia
 1 čl soli
 6-8 listov kapusty (hlávkovej alebo pekinskej)
 350 g kyslej kapusty
 500 ml paradajkového pretlaku
 2 bobkové listy
 soľ, korenie
1

Ryžu prepláchneme a uvaríme do mäkka. Cibuľu na jemno nakrájame a orestujeme do sklovita.

2

Tempeh namrvíme do misky a zmiešame s uvarenou ryžou, koreninami, pretlačeným cesnakom a orestovanou cibuľou, všetko dobre premiešame.

3

Najväčšie listy z kapusty ponoríme do vriacej vody na 3-5 minút, aby zmäkli.
Listy necháme odkvapkať.

4

Na rozprestretý kapustový list dáme 1 až 2 lyžice plnky a zrolujeme tak, aby plnka nevytŕčala von z listu. Postup opakujeme, kým nám nedôjde plnka.

5

Na dno hrnca dáme prepláchnutú kyslú kapustu, na ktorú navrstvíme plnenú kapustu, zalejeme s pretlakom, pridáme bobkové listy, dochutíme a varíme 45 minút na miernom ohni.

6

Podávame samotné alebo s knedľou, chlebom, zemiakmi.

Nutrition Facts

Servings 4