Print Options:

Cícerové kari so špenátom a tofu

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

Máte chuť navštíviť Indiu? Ponorte sa do aromatickej vône plnohodnotného a zdravého kari. Prípravu zvládnete do 30 minút.

 400 ml kokosové mlieko v plechovke (my sme použili RED COCO)
 400 g cícer (už uvarený, scedený, prepláchnutý)
 100 g tofu (nakrájané na kocky)
 100 g baby špenátu (uvarený v horúcej vode)
 2 väčšie paradajky (nakrájané nadrobno)
 1 menšia mrkva (nadrobno nakrájaná)
 1 cibuľa (nadrobno nakrájaná)
 3 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájaný)
 1 ČL čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
 2 PL drvených paradajok
 1 PL žlt
 kurkuma, mletá červená paprika, morská soľ, čierne korenie (podľa potreby)
 1/2 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy
 koriander
 olej
1

Vo väčšej panvici orestujeme na rozpálenom oleji nadrobno nakrájanú cibuľku. Restujeme cca 4 až 5 minút a následne pridáme zázvor a cesnak. Restujeme ďalšie 2 minútky a pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a paradajky. Postupne pridáme štipku mletej červenej papriky, kari korenie, soľ a čierne korenie.

2

Pomaly primiešavame kokosové mlieko z plechovky. Dôkladne premiešame a pridáme 2 polievkové lyžice drvených paradajok. Varíme 10 minút, pridáme cícer a o trošku neskôr tofu. Dôkladne premiešame.

3

Takto varíme cca 10 minút. Špenát opláchneme a pridáme do misky s horúcou vodou, keď sa scvrkne, odstránime z neho prebytočnú vodu, nakrájame a primiešame do kari.

4

Varíme približne ďalšiu minútu, kari zmes premiešame a odstavíme zo sporáka.
Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme čerstvý koriander alebo cibuľku. Podávame s ryžou.