Print Options:

Chrumkavé tofu katsu

Yields1 ServingPrep Time5 minsCook Time20 minsTotal Time25 mins

V japončine znamená katsu „kotleta“. My sme si túto tofu kotletu obalili v bezlepkovej kukuričnej zmesi a tak dostala úplne iný vzhľad pripomínajúci mäso.

 1 balenie bieleho tofu
 50 g múky
 1 PL škrobu
 80 ml rastlinného mlieka
 šálka obaľovacej kukuričnej zmesi (napr. Mäspoma)
 soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika
 olej
Podávame s:
 jarnou cibuľkou
 čerstvými bylinkami
 ryžou
 sezamovými semienkami
1

Tofu nakrájame na hrubšie plátky (2) a dôkladne vysušíme pomocou papierovej utierky.

2

Pripravíme si dve menšie misky. V prvej miske zmiešame múku, škrob, mlieko, korenie, papriku a soľ. Do ďalšej misky dáme obaľovaciu zmes.

3

Plátky tofu postupne namáčame najprv v cestíčku a potom v obaľovacej zmesi, dôkladne obalíme všetky plátky.

4

Tofu opekáme na rozohriatom oleji z každej strany do zlatista.

5

Kým sa tofu pečie, uvaríme si ryžu.

6

Nakoniec hotové tofu nakrájame, podávame s ryžou posypané čerstvými bylinkami a jarnou cibuľkou, prípadne s omáčkou podľa chuti.