V Austrálii otvárajú prvý vegánsky hotel

Austrálčania stravujúci sa vegánsky sa majú na čo tešiť. Na konci marca majú totiž v hlavnom meste otvoriť prvý vegánsky hotel, ktorému bude „šéfovať“ Matthew Kenney.

Kenney je americký šéfkuchár a vegán, ktorý bude zodpovedný za reštauráciu a bar Alibi v Ovolo v Woolloomooloo. Odkedy sa Kenney stal vegánom, stihol toho skutočne veľa. Založil kuchársku školu rastlinného stravovania a nemálo známych reštaurácií. Ako šéfkuchár získal doma v Amerike dobrú reputáciu, no teraz má ďalší cieľ: zvýšiť povedomie o vegánskom stravovaní aj vo svete.

K Austrálii som mal blízko už dlhší čas, a práve teraz je to správne načasovanie. Austrália sa zdá byť v popredí, čo sa týka zdravia a životného štýlu a Ovolo bola príležitosť, ktorá prišla v správnom čase,“ povedal Kenney pre časopis Delicious. „Potraviny sú tu úžasné – kvalitné suroviny, skvelí šéfkuchári a slnko. Veľmi si užívam spoznávanie produktov, ktoré Austrália ponúka.

Výkonný riaditeľ Kasper Christensen bude dohliadať na Kenneyho víziu. Girish Jhunjhnuwala, zakladateľ a generálny riaditeľ Ovolo Hotels, povedal, že zahrnutie rastlinnej stravy do hotelov bol prirodzený krok. Riadili sa trhom, zistili po čom je dopyt a vedeli, že zdravé stravovanie je prioritou, a práve preto sa rozhodli pre prvý vegánsky hotel.

Austrália robí veľké pokroky, čo sa týka vegánstva. Krajina čoraz viac prijíma vegánsky životný štýl a prispôsobuje sa stále rastúcemu dopytu po vegánskych produktoch. Okrem otvorenia vegánskeho hotela sa môže Austrália pýšiť aj vegánskym burgerom, ktorý si drží titul „Najlepší burger“ už dva roky. Minulé Vianoce bol zaznamenaný rekordný počet Austrálčanov, ktorí mali štedrú večeru vo vegánskom štýle. Reťazce ako Domino a zmrzliny od Halo Top zaviedli do svojej ponuky vegánske verzie. Krok reťazca Domino, ktorý začal pridávať vegánsky syr na pizze, bol taký úspešný, že sa za krátky čas hneď vypredal. A netreba zabudnúť na prvú vegánsku výletnú loď, ktorá vyštartuje už tento rok.

Zdroj: LiveKindly
Preklad: Polly Drábová
Korektúra: Barbora Mišáková
Fotografia: Dan Freeman